HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Eylül 2024 Perşembe Saat: 10:17

"Yaylarımıza sahip çıkacağız"

Ordu’nun Korgan ilçesinde yapılan ve Aybastı Perşembe Yaylası’nı da olumsuz etkileyecek maden işletmesinin ön çalışması olan maden arama sondajına tepki büyüyor.
"Yaylarımıza sahip çıkacağız"

Yaylalarının hayvancılık yanında endemik çeşitliğine ve su kaynaklarına dikkat çeken Korgan Aybastı Kabataş Yaylaları Koruma Platformu Sözcüsü Özdilek Aydoğan yaptığı açıklamada mitinge katılım çağrısı yaparak, “Korgan ve Aybastı yaylaları tehdit altında. Korgan ve Aybastı hatta Kabataş ilçelerimizin hayvancılık için en önemli mera ve orman alanları buralarda. Özellikle bir iki ilçenin değil bölgenin su kaynağı olan yaylalarımızda maden arama sondajları topraklarımızı delerken yüreklerimiz de dağlanıyor.” dedi.

Yaylarımıza sahip çıkacağız

Platform Sözcüsü Özdilek Aydoğan Mera Kurulu’nun görüş değişikliğine de vurgu yaparak, “Yaylalarımızın yok edilmesine sessiz kalmayacağız. Ordu Valiliği Mera Kurulu’nun birinci kararı sondajların bile yaylalarımıza zarar vereceğini vurgulayarak sondaja izin vermezken ne olduysa Ordu Valiliği Mera Kurulu yeniden toplanarak şirketin sondaj yapmasını uygun gördü. Onlar uygun görse de bizler asla izin vermeyeceğiz. Ordu İdare Mahkemesine Ordu Valiliği Mera Kurulunun şirket için verdiği olumlu kararın iptali için davamızı açtık. Tepkilerimizi gösterdik. Hatta şirketin derelerden ve diğer yerlerden su lama izni olmadığı da belgelendi.” dedi.

Mitingimizle tepkimizi bir kez daha göstereceğiz

Yapılacak mitingle yaylalarına sahip çıktıklarını ve tepkilerini bir kez daha göstermek istediklerini belirten Aydoğan, “Korgan, Aybastı, Kabataş halkı olarak siyasi, bölgesel farklılıkları bir kenara bırakarak kenetlendik. Ortak derdimiz, yaylalarımız. Dünyada sayılı örnekleri olan mendereslerin bulunduğu Perşembe Yaylası da tehdit altında. Görsellik yanında endemik türleriyle önemli turizm merkezimiz yok edilmek isteniyor. Bu katliama izin vermeyeceğiz.

Hemen başucumuzda Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırması maden işletmesinin verdiği zararın tanığıyız. İliç’te yaşanan katliamı unutmadık. Ordu’nun yüzde 74’ünün maden sahası olarak ruhsatlandı. Bu ruhsatlı alanlar Bakanlık tarafından yerli ve yabancı şirketlere satılıyor.

Tüm bu gerçekler ışığında toprağımıza, suyumuza; meramıza, ormanımıza, yaylamıza sahip çıkmak için her yolu deniyoruz. Tepkilerimiz devam ediyor. Tepkimizi mitingle de göstermek için Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu olarak karar aldık. 13 Ekim 2024 Pazar günü saat 12.00’de Aybastı Perşembe Yaylası’nda “Yaylalarımıza dokunma, madene hayır”” miting yapmaya karar verdik.” dedi.

Duygu Baş Kurucu




Anahtar Kelimeler : Yaylarımıza, sahip, çıkacağız

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler