HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Eylül 2024 Perşembe Saat: 12:16

Kabataş Alankent İçme Suyu Arıtma Tesisi Tamamlandı

Kabataş ilçesinin Alankent, Elbeyi, Ilıcak, Kazancılı, Yakacık ve Öteköy Mahallelerine standartlara uygun, temiz, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu hizmeti sağlandığı açıklandı.
Kabataş Alankent İçme Suyu Arıtma Tesisi Tamamlandı

Geçmiş dönemde içme suyu ihtiyacı yüzeysel kaynaklardan karşılandığı için bazı dönemlerde bulanıklık sorunu yaşanan Kabataş ilçesi Alankent Mahallesinin sorunu çözüldü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’ in talimatları doğrultusunda, Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ)  Genel Müdürlüğü tarafından Kabataş ilçesi Alankent ile Elbeyi , Ilıcak, Kazancılı, Yakacık ve Öteköy Mahallelerinin içme sularını arıtacak modern tesisi yapımının tamamlandığı açıklandı.

OSKİ tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Günümüz teknolojisine uygun olarak tasarlanan modern içme suyu arıtma tesisinde günde 1.300 m3 içme suyu arıtılmaktadır. Merkezi scada sistemi ile uzaktan kontrol ve müdahale edilebilen içme suyu arıtma tesisinde; bulanıklık verileri anlık ölçülmekte ve otomatik kimyasal dozajlama ile  arıtımı sağlanmaktadır. Tesis hizmete alınarak; Kabataş ilçesi Alankent, Elbeyi, Ilıcak, Kazancılı, Yakacık ve Öteköy Mahallelerine standartlara uygun, temiz, sağlıklı ve kesintisiz  içme suyu hizmeti sağlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

HABER: Mehmet Emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler