HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Eylül 2024 Cumartesi Saat: 13:48

“FATSA YATIRIM iÇiN ÇOK iDEAL BiR ŞEHiR”

Türkiye Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu, ziyaret sonrası bir açıklama yaptı.
“FATSA YATIRIM iÇiN ÇOK iDEAL BiR ŞEHiR”

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kurdukları PVC Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirmek üzere Fatsa’ya gelen Türkiye Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği temsilcileri (HISİAD) Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetlerini sürdüren; Aykonsan Aydın Kontraplak, Bentaş Bentonit, Misa Kalıp ve Enez Demir Çelik firmalarını ziyaret ettiler. Dernek yöneticileri ve iş insanları Organize Sanayi Bölgesi’nde Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ile firmaları gezerek faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. 

“100’DEN FAZLA İHRACAT YAPILMASI BU TOPRAKLARA CİDDİ DEĞER KATIYOR”

Güzel bir Organize Sanayi var 45’den fazla firma, 9 binden fazla iş gücünün olduğunu öğrendiklerini belirten  Çetin Tecdelioğlu, “Burada hem ahşapla ilgili hem plastik sektörü ile ilgili hem bentonit dediğimiz kedi kumu ile ilgili tesisleri gezdik.  Gerçekten güzel, bu bölgenin ihtiyacını karşılayacak ve bu doğanın yaratmış olduğu kedi kumunun üretilmesi tüm dünyaya 100’den fazla ihracat yapılması kendi topraklarımıza artı bir değer katıyor. Buradaki firmalarımız gerçekten kedi kumunu dünyaya dünyanın en iyi kedi kumu haline getirerek pazarlamışlar, çok güzel bir hikaye yazmışlar ve dünyada da rekabetçi bir şekildeler.  Keza, Playwood konusunda da çok ciddi tesislerimiz var hem ahşap Playwood hem plastik Playwood adı altında rekabetçi geri dönüşüm ve katkı sağlayan ürünler üretiyorlar. Sanayi gayet iyi bir şekilde gördük ama çok ciddi sıkıntıları var. Bunların başta sıkıntısı personel, işçi bulamıyorlar birçok fabrikanın kapısında personel alınacaktır, işçi alınacaktır tabelaları gördük. Hatta bir tane tesis 1 milyar TL’lik yatırım yapmış ama şarteli basamıyor çünkü çalıştıracağı işçiyi bulamıyor. Bu coğrafya fındıkla da biraz beslendiği için fındığın yaratmış olduğu mevsimsel dönem ister istemez işçiyi fındığa bahçeye gönderiyor. Bu coğrafyanın işçi problemini çözmesi lazım. Yeni bölgeler açılması lazım, yeni yatırımların gelmesi lazım çok genç dinamik çok başarılı bir belediye başkanımız var. Bu bölgenin hızla gelişeceğini çok hızlı bir şekilde daha yeni fabrikalar kurulacağına inanmaktayız.” dedi. 

“FATSA, DOĞASI VE DENİZİ İLE MUHTEŞEM BİR ŞEHİR”

Fatsa’nın yatırım için çok ideal bir yer olduğunu ifade eden  Türkiye Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu “Çünkü sosyal yaşantı, çevre, deniz, doğa gerçekten çalışanı mutlu edecek bir coğrafi konum var ve okullarıyla alışveriş merkezleri ile doğasıyla buraya gelen insanlar mutlu yaşarlar çalışırlar. Yani Fatsa göç zaten alıyor almaya da devam ediyor. Özellikle deprem bölgesinden çok fazla göç gelmiş buraya. Ciddi anlamda da bu göçü karşılıyor. Fatsa’yı gerçekten hem doğası hem tabiatı hem denizi mükemmel bir yer, çalışılacak bir şehir olarak görmekteyiz.” şeklinde konuştu.




Anahtar Kelimeler : “FATSA, YATIRIM, iÇiN, ÇOK, iDEAL, BiR, ŞEHiR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler