HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Eylül 2024 Cumartesi Saat: 15:51

TİM ve HISİAD Heyetinden OTSO'ya Ziyaret

OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel, fındık sanayisini inovatif ürünlerle çeşitlendirme hedeflerini vurgulayarak, yatırımcıları Ordu’ya davet etti.
TİM ve HISİAD Heyetinden OTSO'ya Ziyaret

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (HISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu ve HISİAD Yönetim Kurulu refakatlerinde 28 kişilik heyetle Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nı (OTSO) ziyaret ederek istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Bir dizi ziyaret kapsamında Ordu’ya gelen, TİM Başkan Vekili, HISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu ve HISİAD Yönetim Kurulu, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri tarafından ağırlandı.

OTSO toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel; “Biz küçük bir “büyükşehiriz” ve sizleri küçük büyükşehrimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. İlimizin en önemli geçim kaynağı tarım ürünleridir. Bildiğiniz üzere de tarımda en önemli gelir kaynağımız fındıktır. Bizler, fındık sanayini inovatif ürünlerle yenilebilir, tüketilebilir hale getirmek istiyoruz. Natürel ve kavrulmuş fındıktan kurtularak şekerlemeli ürünlere, kremalara bunun dışında diyet besinlere, yağını alabilirsek yine makyaj malzemelerinde kullanabilmek gibi çalışmalarımız var. İnşallah bunlarda sonuçlanacak. Sizlerde İstanbul’da ürettiğiniz ürünlerin nakliyelerinden tasarruf edebilirsiniz. Eğer Ordu’ya yatırım yaparsanız oradaki yüksek maliyetli iş gücünden de kurtulabilirsiniz. Yine büyükşehirlerde fabrika kiraları akıl almaz seviyelerde. Aynı zamanda fabrika arsalarınızı sattığınızda son derece güçlü sermayelere kavuşarak, yine bu lokasyonlara yatırım yaparsanız güçlü sermayenizle hala aynı yerde olabilirsiniz.” Dedi.

Başkan Karlıbel; “Yatırımlarınızı yapabileceğiniz 2’nci Organize Sanayi’ye şu ana kadar yaklaşık 25 firmaya tahsisimizi yaptık, tüm alt yapı projelerimizi bitirdik. Sanayi Bakanı ile yapılan görüşmelerde 200 milyon dolar bir kaynak talep ettik. Geri kalanının biz öz kaynaklarımızla karşılayacak durumdayız. Sizleri ve firmalarınızı ilimizde görmekten mutluluk duyarız” diye vurguladı.

Eğitim iş gücümüz var diyen Başkan Karlıbel; “Yine TOBB tarafından ilimizde açtığı Meslek Lisemiz var. Orada son derece vasıflı insanlar, vasıflı gençler iş gücü olarak piyasada. Deniz ile ilgili yatırımlar, nakliye ve lojistik ile ilgili yatırımlara da Ordu hazırdır. Özel Üniversiteler ile ilgili bir çalışmamız var. Bugün İstanbul’da efektif olmayan üniversitelerden herhangi birisi orada kapattığı her bölüme karşı, Anadolu’nun herhangi bir yerinde yeni teknolojiye uygun bir bölüm açarsa Ordu üniversite kurulumuna da hazır bir yerdir. Bu izni Cumhurbaşkanımızdan almak için uğraşıyoruz. Hepinize hoş geldiniz diyorum. İnşallah yeni yatırımlarınızı ilimize bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan İM Başkan Vekili, HISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu; “Ev sahipliğiniz için sayın başkanımıza ve meclisine çok teşekkür ediyorum. Uzun zaman önce bölgeye gelmeyi planlıyorduk ziyaretimiz bugüne nasip oldu. Bizler sizleri ziyaret ederek hem bu bölgeyi ve coğrafyayı, siz ihracatçılarımızı, sanayicilerimizi, iş insanlarımızı hem de biz bu bölge ile ilgili yapabileceğimiz yatırım ve teşvikleri tespit ediyoruz. Onun için de bugün buradayız. Sizlerle beraber toplandık biraz hasbihal edelim, biraz günümüzü konuşalım diyerek bugün sizlerleyiz.” Dedi.

Daha sonra Başkan Tecdelioğlu bir sunum gerçekleştirerek TİM ve HISİAD’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantı istişareler ve plaket törenin ardından son buldu.

DUYGU BAŞ KURUCU




Anahtar Kelimeler : TİM, ve, HISİAD, Heyetinden, OTSOya, Ziyaret

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler