HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Eylül 2024 Pazartesi Saat: 13:47

Kamu Personel Rejimi Şart!

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, yeni bir kamu personel rejiminin zorunluluğunu vurguladı
Kamu Personel Rejimi Şart!

 657 sayılı Kanun'un 1965 yılında kabul edildiğini hatırlatan Zengin, bu sistemin 60 yıla yakın süredir uygulanmakta olduğunu ve değişen koşullara uyum sağlamasının kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.

Zengin, “Kamu sektöründeki istihdam biçimleri çeşitlenmiş ve 32 farklı mevzuata tabi çalışan grubu oluşmuştur. Aynı işi yapan çalışanların özlük hakları ve maaşları arasındaki farklılıklar, kamu görevlilerinin mali haklarını bilememesine yol açmaktadır,” dedi. Kamu hizmetlerindeki çeşitliliğin, personelin nitelik ve görevlerini yansıtmaz hale geldiğini ifade etti.

Kamu çalışanlarının sorunlarının hem uygulama kaynaklı aksaklıklardan hem de mevcut sistemin yetersizliğinden kaynaklandığını vurgulayan Zengin, “Yeni bir çağa adım atarken köhnemiş mantıkla değil, geleceğe uygun ve etkili bir sistemle büyük ülke idealine ulaşabileceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Zengin, Türk Yüzyılına uygun bir kamu yönetimi oluşturmak amacıyla liyakat, devlete sadakat, statü hukuku ve görevde refah gibi temel ilkeler belirlediklerini duyurdu. Türk Sağlık-Sen olarak, akademisyenler ve uzmanlarla yaptıkları yoğun çalışmalar sonucunda yeni personel sisteminin temel dinamiklerini ortaya koyduklarını ifade etti.

“Yeni Kamu Personel Rejimi için elimizi taşın altına koyduk ve geleceğimizi şekillendirecek bir yapı oluşturmak için çaba harcıyoruz” diyen Zengin, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yaraşır bir kamu istihdamı için zihniyet değişiminin gerekliliğine de dikkat çekti.

ZÜLAL AKYÜZ




Anahtar Kelimeler : Kamu, Personel, Rejimi, Şart!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler