HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Eylül 2024 Pazartesi Saat: 16:57

GIDALARDA ETİKET OKUMA EĞİTİMİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Davet Girişimcilik Merkezi’nde “Gıdalarda Etiket Okuma Eğitimi” düzenlendi.
GIDALARDA ETİKET OKUMA EĞİTİMİ

Gıda Mühendisi ve Mevzuat Danışmanı Beyza Baş, düzenlenen bilgilendirme toplantısında, gıda etiketlerini doğru okumanın önemi, ambalajlı gıdalarda bulunması gereken bilgiler, gıdalarda katkı maddelerinin kullanımı ve gıda alışverişinde dikkat edilmesi gereken noktalar gibi başlıklarda katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.

Baş, özellikle ambalajlı gıdaların üzerindeki etiketlerin tüketiciyi doğru bilgilendirmesi gerektiğini vurguladı. Etiketlerde ürünün içeriği, son tüketim tarihi, üretim yeri, saklama koşulları gibi bilgilerin yer almasının zorunlu olduğunu belirtti. Ayrıca, katkı maddelerinin kullanımı konusunda da tüketicilerin bilinçli olması gerektiğini ifade eden Beyza Baş, bu maddelerin yasal sınırlar dahilinde kullanıldığını ve güvenli olduklarını söyledi.

Toplantı sırasında katılımcılardan gelen sorular da yanıtlandı. Tüketicilerin alışveriş yaparken dikkat etmeleri gereken noktalara değinen Baş, ürünlerin ambalajlarının hasarlı olup olmadığına, son tüketim tarihine ve muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı. Bu tür bilgilendirme etkinliklerinin, tüketicilerin sağlıklı ve bilinçli gıda tüketimi konusunda farkındalıklarını artırmak açısından önemli olduğunu vurguladı.

Duygu Baş Kurucu




Anahtar Kelimeler : GIDALARDA, ETİKET, OKUMA, EĞİTİMİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler