HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Ekim 2024 Salı Saat: 10:43

Kamu Personel Servisleri Kaldırılmamalı!

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu kurumlarında kaldırılan servis hizmetlerinin ciddi mağduriyetlere yol açtığını belirtti.
Kamu Personel Servisleri Kaldırılmamalı!

Zengin, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile yürürlüğe giren bu uygulamanın, tasarruf amacına hizmet etmediğini, aksine zarar getirdiğini ifade etti.

Mayıs ayında çıkarılan genelgede, toplu taşıma olan yerlerde kamu personel servislerinin sonlandırılmasıyla ilgili bir hüküm bulunduğunu hatırlatan Zengin, "Türk Sağlık-Sen olarak, servislerin kaldırılmasının kamu bütçesine katkı sağlamayacağını, aksine ek maliyetler getireceğini ısrarla vurguladık. Bu durum, toplu sözleşmenin özerkliğine de darbe vurmuştur" dedi.

Kamu çalışanlarının servis hizmetlerinin kaldırılması sonucunda büyük mağduriyetler yaşandığını dile getiren Zengin, özellikle büyükşehirlerde artan trafik yoğunluğunun, çalışanların ulaşım sorununu daha da derinleştirdiğini belirtti.

Zengin, "Alınan bu yanlış karar nedeniyle kamu çalışanlarının ulaşım maliyeti artmış, işe gidiş gelişler adeta bir çileye dönüşmüştür. Bu süreçte, kamu bütçesinde herhangi bir iyileşme sağlanamayacağı, artan ulaşım maliyetleri nedeniyle beklenen faydanın elde edilemeyeceği görülmüştür" şeklinde konuştu.

Türk Sağlık-Sen, yetkililerden servis hizmetlerinin kaldırılmasına yönelik uygulamanın tekrar gözden geçirilmesini talep ederek, yargının bu konudaki iptal başvurularına olumlu yanıt vermesini beklediklerini açıkladı. Zengin, "Servis hizmetinin lüks değil, bir ihtiyaç olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi. ZÜLAL AKYÜZ




Anahtar Kelimeler : Kamu, Personel, Servisleri, Kaldırılmamalı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler