HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 10:15

Yusuf Arıkan, Hannover Başkonsolosu Oldu

Türkiye'nin Almanya'daki Hannover Başkonsolosluğuna Ordulu Yusuf Arıkan atandı. Eylül ayında gerçekleşen atama ile Arıkan, görevine başladı.
Yusuf Arıkan, Hannover Başkonsolosu Oldu

Dışişleri Bakanlığı'na 1990 yılında katılan Yusuf Arıkan, kariyerinde Protokol Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulundu. Yurt dışında ise sırasıyla Dakka Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi'nde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilciliği, Münster Başkonsolosluğu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nda Türkiye Daimî Temsilciliği, Berlin Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilciliği ve Muskat Büyükelçiliği'nde görev yaptı.

Yusuf Arıkan, 1964 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ünye'de tamamladı. Akdeniz Üniversitesi Antalya Meslek Yüksekokulu'nda Turizm İşletmeciliği, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde ise Alman Dili ve Edebiyatı bölümlerinden mezun oldu.

Almanca ve İngilizce bilen Arıkan, 15 Eylül 2024 tarihinde Hannover Başkonsolosu olarak göreve başladı. Aynı zamanda bir çocuk babasıdır.

BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : Yusuf, Arıkan, Hannover, Başkonsolosu, Oldu

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler