HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 14:00

16 Milyon TL Destek

Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Ordu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin belgelerinin takdimi için Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda tören düzenlendi.
16 Milyon TL Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  yapılan  değerlendirme sonucu “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi” almaya hak kazanan Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve  Ordu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin belgelerinin takdimi için Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda tören düzenlendi.

Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü  Kemal Yılmaz; Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmeliğe göre, örgütlerin kurumsal yapısı, genel faaliyetleri, mali durumu, organlarının nitelikleri, pazarlama gücü, tanıtım faaliyetleri, sosyal faaliyetleri gibi önemli kriterler göz önünde bulundurulup 100 puan üzerinden yapılan değerlendirme sonucu, Türkiye’de faaliyet gösteren  11 bin civarındaki  tarımsal örgütten başvuru yaparak 60 ve üzeri puan alan 105 tarımsal amaçlı örgütün, “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi” almaya hak kazandığını ve bunlardan ikisinin de İlimizde bulunduğunu kaydetti.

 Kemal Yılmaz, bu belgeyi alan örgütlerin tarımsal desteklemelerde ayrıcalık, kredi kullanımında faiz indirimi, organizasyonlara davet ve karar alma süreçlerine katılım gibi önemli avantajlardan faydalanabileceklerini belirtti.

İl Müdürü Yılmaz; Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu yeni hayvancılık destekleme modelinde bu örgütlere üye olan üreticilere; normal desteklemelere ilave olarak Küçükbaş hayvancılıkta oğlak ve kuzu başına 40 TL, arıcılıkta arılı kovan başına 20 TL  ödeme yapılacağını ve İlimiz genelinde üreticilerimizin toplam 16 milyon civarında  ilave destekleme ödemesi alacağını ifade etti.

İl Müdürümüz Kemal Yılmaz; Ordu İli Arıcılar Birliği ve Ordu İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğimizi Birinci Derece Tarımsal Örgüt olması sebebiyle tebrik ederek, hayırlı olmasını diledi.

ZÜLAL AKYÜZ




Anahtar Kelimeler : 16, Milyon, TL, Destek

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler