HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 19:54

Perşembe Yaylası'nda Maden Aranmasına 6 STK'dan Tepki!

Ordu, Fatsa ve Ünye'deki TOBB'a bağlı 6 STK Başkanı Perşembe Yaylası'nda maden aranması girişimine tepki gösterdi.
Perşembe Yaylası'nda Maden Aranmasına 6 STK'dan Tepki!

Ordu, Fatsa, Ünye'de faaliyet gösteren 6 Ticaret Odası ve Borsasının Yönetim Kurulu Başkanları ortak bir bildiri yayınlayarak Perşembe Yaylası'nda maden arama girişimlerine karşı olduklarını açıkladı. 

Ordu'nun Aybastı ilçesinde bulunan Perşembe Yaylası'nın 33 yıl önce Turizm Merkezi olduğunu hatırlatan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'a bağlı 6 Oda ve Borsa Başkanı "Bölgenin eşsiz güzelliğini bozacak" her türlü girişimin karşısında olacaklarını ifade ettiler. 

Başkanların açıklama metni şöyle:

"Aybastı ilçemizde yer alan Perşembe Yaylasında başlaması öngörülen maden arama çalışmaları ve bununla ilgili olarak hali hazırda başlayan ve toplamda yüzlerce noktada gerçekleşecek sondaj çalışmaları ile ilgili oluşan gündem kamuoyunun malumudur.

Perşembe Yaylamız bundan tam 33 yıl önce Bakanlar Kurulu kararı ile Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. Bunun ana sebebi elbette eşsiz güzellikleriyle oluşumu binlerce yıl sürmüş doğal mendereslerdir. Perşembe Yaylamız menderesleri, şelalesi ve diğer tüm doğal güzellikleriyle birlikte sadece bölgemizin ya da ülkemizin değil bulunduğumuz kıtanın en özgün en eşsiz turizm destinasyon noktalarından biridir. Her yıl 1.5 Milyonun üzerinde yerli yabancı turist ağırlıyor oluşu ve bu potansiyelin her yıl katlanarak büyümesi de bunun göstergesidir.

Kamuoyunda gündem olduğu üzere devam etmekte olan sondaj çalışmaları ve potansiyel madencilik faaliyetleri bizlerde de derin bir endişe yaratmıştır. Bu bölgede yapılan sondaj çalışmalarını sürdürmek için açılacak yeni yolların dahi doğal ortamda yaratacağı tahribat ortadayken IV-C Grup metalik maden türevi madenleri çıkarmak için gerçekleşecek çalışmalar bu eşsiz doğal güzelliklere geri dönüşü mümkün olmayan zararlar verecektir.

Yaylamız hem bölge halkının tarım ve hayvancılık faaliyetlerini sürdürdüğü bir mera alanı olarak hem de eşsiz doğasının, temiz havasının cazibesiyle dünyanın her noktasından turist ağırlayan değerli bir destinasyon noktası olarak çıkarılacak her türlü madenden ve bu madenler aracılığı ile elde edilebilecek tüm kazanımlardan daha değerlidir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı, Ordu İlinde faaliyet gösteren 6 Oda ve Borsanın temsilcileri olarak bizler bu değerimize sahip çıkmanın her birimiz için sorumluluğunu aldığımız bölgemize bir gönül borcu olduğunun bilincindeyiz. Bu anlayışla tüm ticari ve siyasi etkenlerden bağımsız olarak Bölgenin eşsiz güzelliğini bozacak, doğamızı, insanımızın sağlığını tehdit edecek her türlü faaliyetin dün olduğu gibi bugün de yarın da karşısında olacak, değerlerimizi gücümüz yettiğince korumak için yöre halkının yanında ve omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz."

HABER: Mehmet Emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler