HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Ekim 2024 Perşembe Saat: 13:49

Su Ürünleri Destekleme Müracaatları Başladı

Desteklemeden faydalanmak isteyen çözümler, en geç 20 Aralık 2024 mesai bitimine kadar, yetiştirme eğitimi içeren il veya ilçe müdürlüğüne başvururak tebliğ kapsamında istenilen belgelerin teslim edilmesi gerekmektedir.
Su Ürünleri Destekleme Müracaatları Başladı

25 Temmuz 2024 tarihli ve 8760 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile su ürünleri sağlayan, verilen ürün desteklemeleriyle ilgili usul ve esasları düzenleyen 2024/28 No'lu Tebliğ, 17 Eylül 2024 tarihinde 32665 sayılı Resmi Gazete'de yer aldı.

Yayımlanan tebliğe göre, desteklenmesi kapsamındaki türler alabalık, sazan, midye ve yeni türlerdir. Su ürünlerini yetiştiricilik belgesi bulunan ve entansif şekilde yetiştiricilik yapan, bu desteklemeden yararlanabilecektir.

Cumhurbaşkanlığı Kararı alabilmesi, bir projenin desteklenmesinden faydalanabileceği en fazla miktarda, toprak havuzlarında küçük özelliklerde balık kullananlar için 30.000 kg/yıl, diğer çalışmalar için ise 350.000 kg/yıl ile karşılaşılabilir.

Desteklemeden faydalanmak isteyen çözümler, en geç 20 Aralık 2024 mesai bitimine kadar, yetiştirme eğitimi içeren il veya ilçe müdürlüğüne başvururak tebliğ kapsamında istenilen belgelerin teslim edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, Aralık ayına ait ürün satış raporları veya hasat tespit tutanaklarının en geç 7 Ocak 2025 mesai bitimine kadar teslim edilmesi zorunludur. Bu nedenle, bireysel gerekli hassasiyeti göstermeleri önem arz ediyor.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Su, Ürünleri, Destekleme, Müracaatları, Başladı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler