HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Ekim 2024 Perşembe Saat: 16:56

Emniyet Kemeri Bilinçlendirmesi Yoğunlaşıyor

Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şehirlerarası otobüslerde emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme kampanyası başlattı.
Emniyet Kemeri Bilinçlendirmesi Yoğunlaşıyor

Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şehirlerarası otobüs yolculuklarının güvenliğini artırmak için başlattığı bilgilendirme çalışmalarıyla yolcuları emniyet kemeri kullanmaya teşvik ediyor. Zabıta ekipleri, şehirlerarası otogarda afiş ve broşürler dağıtarak yolcuların dikkatini çekmeye çalışıyor.

Emniyet Kemeri Kullanımının Önemi

Zabıta Müdürlüğü’nün hazırladığı "Şehirlerarası otobüs seyahatlerinde emniyet kemeri takmak yasal zorunluluktur" başlıklı broşürde, emniyet kemerinin önemi vurgulandı. Broşürde yer alan bilgiler arasında:

- Kaza anında emniyet kemeri takmamanın yolcuların araç içinde savrulmasına, dışarıya fırlamasına ve araç ile zemin arasında sıkışmasına neden olabileceği belirtildi.

- Emniyet kemeri takmanın, otobüs yolculukları için yasal bir zorunluluk olduğu ve koltuk arkası ceplerinde bulunan güvenli seyahat kartlarının bu konuda yolcuları bilgilendirdiği ifade edildi.

- 36 kilogram altındaki çocuklar için çocuk koltuğu kullanımının zorunlu olduğu ve yolcuların servis personelinden çocuk koltuğu talep edebileceği hatırlatıldı.

- Yolcuların otobüs hareket etmeden önce emniyet kemerlerini ayarlamaları ve seyahat süresince takılı olduklarından emin olmaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, emniyet kemeriyle ilgili filmlerin araç içindeki ekrandan izlenmesi önerildi.

- Acil durumlarda aracı terk etmek için imdat çekici kullanılması tavsiye edildi.

İstatistiklerle Güvenlik

Uzmanlar, emniyet kemeri kullanımının kaza anında can kaybını %45, ağır yaralanmaları ise %60 oranında önlediğini belirtiyor. Bu veriler, yolcuların emniyet kemeri takmasının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yolculara Öneri: Dikkatli Olun

Fındıkkale Otobüs İşletmesi kaptan şoförlerinden Aykut Şahin, bilgilendirme çalışmalarının önemine dikkat çekerek, “Böyle bir uygulama çok güzel. Bu bilgiler daha önce biliniyor, ancak defalarca hatırlatılması çok daha faydalı. Yolcuların emniyet kemerlerini takmaları için sürekli uyarıyoruz. Dikkatli olsak da, dikkatsiz diğer araçların aniden önümüze geçmesi kazalara sebep olabiliyor. Yolcuların güvenliği için emniyet kemerlerini takmalarını istiyoruz” dedi.

BAHAR BALCI





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler