HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Ekim 2024 Perşembe Saat: 17:34

Ünye'de Fındık İçin İş Birliği

Fındık Üretiminin Geleceği İçin Ortak Hareket Edilerek, Ünye'de Kokarca Zararlısıyla Mücadele Toplantısı Düzenlendi
Ünye'de Fındık İçin İş Birliği

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, fındık ürününün geleceğini tehdit eden kokarca zararlısıyla mücadelede bireysel çabaların yetersiz kalacağını belirterek, bu mücadelenin topyekün bir yaklaşım gerektirdiğini vurguladı.

Başkan Tavlı, bu konuyla ilgili olarak İlçe Kaymakamı Ayhan Işık ile birlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik düzenlenen toplantıya katıldı. Tavlı, “Kokarca ile mücadele, sadece bireysel çabalarla değil, tüm paydaşların ortak hareket etmesiyle mümkün olacaktır. Bu zararlıyla etkili bir şekilde başa çıkmak için yerel yönetim, tarım kuruluşları ve çiftçilerimizin iş birliği yapması gerekiyor,” dedi.

Toplantıda, muhtarlarla birlikte kokarca zararlısının tanınması, etkileri ve mücadele yöntemleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Tavlı, “Tarımımızın ve fındık ürünümüzün sürdürülebilirliği için bu tür organizasyonlar çok önemli. Tüm muhtarlarımızın ve çiftçilerimizin konuya duyarlı olmalarını bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Kokarca zararlısıyla etkili bir mücadele için her kesimin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çeken Başkan Tavlı, “Bu süreçte bilinçli ve ortak hareket ederek, fındık üretimimizi koruyabiliriz,” şeklinde konuştu.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım da tarımın geleceği için Kokarca ile birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. 

DUYGU BAŞ KURUCU




Anahtar Kelimeler : Ünye'de, Fındık, İçin, İş, Birliği

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler