HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
4 Ekim 2024 Cuma Saat: 15:44

TİMEF’ten Hayvan Hakları Çağrısı

TİMEF Başkanı Şakir Gürel’den Dünya Hayvanları Koruma Günü Mesajı: "Hayvanlar Uygun Bakım ve Beslenme Hakkına Sahiptir"dedi.
TİMEF’ten Hayvan Hakları Çağrısı

Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, hayvan haklarına dikkat çekti. Gürel, UNESCO’nun Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne vurgu yaparak, "Bir insanın desteğine ihtiyaç duyan her hayvan uygun beslenme ve bakımı görme hakkına sahiptir" dedi.

Gürel, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün ilk olarak 24 Mart 1925’te Almanya'nın Berlin kentinde kutlandığını ve bu etkinliğe yaklaşık 5000 hayvanseverin katıldığını belirtti. Günümüzde ise bu özel günün 1929’dan itibaren 4 Ekim’de kutlanmaya başlandığını ifade eden Gürel, etkinliğin uluslararası düzeye ise 1931 yılında İtalya'nın Floransa kentinde düzenlenen bir konferansta ulaştığını söyledi.

Gürel ayrıca, 4 Ekim tarihinin hayvanların koruyucu azizi olarak bilinen Azize Francis'in anma günü ile de bağlantılı olduğuna dikkat çekerek, bu yılın temasının “Dünya Hayvanları Koruma Günü Herkes İçindir” olduğunu belirtti. Bu temayla, etkinliklerin sadece hayvanseverlerle sınırlı kalmaması, toplumun her kesimine ulaşarak hayvan hakları konusunda farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini ifade etti.

TİMEF Başkanı, hayvanların yaşam haklarına saygı duyulmasının, insanlığın ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, tüm bireyleri hayvanların korunması ve haklarına saygı gösterilmesi konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı.

CANAN ÖZDEMİR




Anahtar Kelimeler : TİMEF’ten, Hayvan, Hakları, Çağrısı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler