HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Ekim 2024 Cumartesi Saat: 13:19

"Binlerce Kişi Çalışacak"

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çoştu, Çin otomotiv devi Chery'nin yatırım yapma ihtimali yüksek olan Samsun'da, Vali Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan ile incelemelerde bulundu.
"Binlerce Kişi Çalışacak"

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Vali Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, gelişi önümüzdeki haftaya ertelenen Çin otomotiv devi Chery heyetinden önce, Yeni OSB, Samsun Port ve yapımı sürdürülen demiryolu çalışmalarında incelemelerde bulundu.

İHTİMAL ARTTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çin otomotiv devi Chery İnternational Başkanı Zhang Guibing ile görüşmesinden sonra firmanın Samsun'da fabrika kurması ihtimali arttı. Turkiye's

Economi Channel'in sosyal meyda paylaşımı ise ibrenin Samsun'u gösterdiği gerçeği ortaya çıktı. Türkiye's Economi Channel,sözkonusu paylaşımda "Samsun'a hayırlı olsun" ifedesini de kullanmıştı.

İNCELEME YAPTI

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu ile Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo ile başkan yardımcısı Ahu Turan'ın dün Samsun gelmesi beklenirken, heyetin ziyareti önümüzdeki haftaya ertelendi. Bakan Yardımcısı Çoştu, dün Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ile birlikte Yeni OSB, Samsun Port ve firmalara lojistik destek vermek için yapımı sürdürülen demiryolu hattında incelemeler yaptı.

DESTEK VERİLECEK

Vali Orhan Tavlı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın, Bakan Yardımcısı Çoştu'ya Samsun'a gelecek her yatırımcıya kapılarının açık olduğunu ve hertürlü desteği vermeyi sürdüreceklerini söyledikleri öğrenildi. Bakan Yardımcısı Çoştu, ziyaretin ardından Ankara'ya döndü.

KAYNAK : SAMSUN GAZETESİ




Anahtar Kelimeler : Binlerce, Kişi, Çalışacak

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler