HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Ekim 2024 Pazar Saat: 17:30

''ŞİDDETE HAYIR''

Ordu Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Nilgün Yılmaz, ‘’ Her yeni gün bir kadının şiddet, baskı ve zulümle hayatı elinden alınıyor’’ dedi
''ŞİDDETE HAYIR''

Ordu Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Nilgün Yılmaz, ‘’ Her yeni gün bir kadının şiddet, baskı ve zulümle hayatı elinden alınıyor’’ dedi

Yılmaz; Cuma günü canice öldürülen 2 genç kadın arkadaşımızın acısı, her kadının, insanın yüreğinde derin yaralar açarken, sokak ortasında taciz edilen genç bir kadının gözaltına alınan tacizcilerinin serbest bırakılması, bu çürümüş düzenin cüretkâr yüzüdür.

Sosyal medya baskısı sonucunda bu şahısların yeniden yakalanması, bu çarpık adalet sisteminin geçici bir yanıtıdır; kadınların güvenliğini sağlamak yerine, göz ardı edilen bir gerçekliğin üstünü örtmeye yönelik bir hamledir.

 İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının sonuçları, kadınların yaşam haklarını ve onurlarını hiçe sayan bir düzenin inşası olarak karşımıza çıkıyor.

Bu karar, kadınların bireysel özgürlüklerine ve yaşamlarına dair haklarını gasp eden bir zihniyetin sonucu olarak, devletin kadına yönelik şiddet konusundaki cezasızlık politikasını pekiştiriyor. İktidarın kadınların bedenine dair normal doğum dayatması, kadınların yaşamlarına dair karar verme haklarını elinden alma çabasının bir diğer çirkin tezahürü.

Kadınların doğum süreçlerine dair kararlarını almalarını engelleyen bu tutum, onların yaşamları üzerindeki hakimiyetini pekiştiriyor. Devletin, kadınların ve çocukların güvenliğini sağlama konusunda yetersiz kalması,güvenli sokaklar diyerek hayvan katliamına da göz yuman iktidarın kadınları evlerinde dahi koruyamadığının bir göstergesidir.

Güvenli sokaklar ve koruma sözü vermek, ancak yasaları uygulamak ve gerçek koruma mekanizmaları oluşturmakla mümkündür. Kadın Cinayetleri Politiktir. Artık yeter! Sesimizi duyurmak için dayanışma içinde ayağa kalkalım. Bu vahşet karşısında öfkemizden güç alarak, birlikte direnerek bu düzene karşı duralım. Birbirimizin yanında durarak, sesimizle bu zulme karşı çıkalım. Her bir kadının özgür olduğu bir dünya, yalnızca kadınlar için değil, tüm insanlık için daha adil bir geleceğin teminatıdır. Kadınların gücünü göstermek, eşitlik ve adalet mücadelesinde yer almak için şimdi daha fazla ses çıkarmalıyız. Birlikte mücadele ettiğimizde, her şey mümkün! "Normal doğum değil, normal yaşam istiyoruz! “ diye konuştu

Ordu Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Nilgün Yılmaz, ‘’ Her yeni gün bir kadının şiddet, baskı ve zulümle hayatı elinden alınıyor’’ dedi.

Duygu Baş Kurucu




Anahtar Kelimeler : ''ŞİDDETE, HAYIR''

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler