HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Ekim 2024 Pazartesi Saat: 16:19

Muammer Erol, ”Dikkatli olmalarını istiyoruz"

Ekim Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında gerçekleştirildi.
Muammer Erol, ”Dikkatli olmalarını istiyoruz"

Valilik toplantı salonunda yapılan İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısına, Vali Muammer Erol’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri katıldı.
Vali Muammer Erol, ilimiz genelinde 2024 yılının ilk 9 ayında asayiş, narkotik ve siber suçlar, terör, kaçakçılıkla mücadele ve göçmen kaçakçılığı başta olmak üzere asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasında yürütülen çalışmalarla ilgili her ay  düzenlenen basın mensuplarını bilgilendirme toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
“Motosiklet Sürücülerine Yönelik Denetimler Daha da Artacak”
Özellikle motosiklet kazalarındaki artışa dikkat çekerek konuşmasına başlayan Vali Erol, “Motosikleti tedbirlerini alarak kullanmak var bir de başkalarının hayatına kastedecek derecede sıkıntılı, yanlış kullanmak var.  Eksik, hatalı kullanmanın dışında bir de böyle yanlış kullanma olunca işte sonucu maalesef üzücü oluyor.”dedi.
Motosikletlerle ilgili tedbir alma konusunda emniyet ve jandarma trafik birimlerinin motosikletlere ve sürücülerine yönelik denetimlerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada daha fazla artırarak devam ettireceklerinin altını çizen Vali Muammer Erol, ”Dikkatli olmalarını istiyoruz. Başkalarına zarar vermekten de, kendilerinin de daha sonra pişman olacakları şekilde zarara uğramaktan da korunmaları gerekiyor.  Bu da tamamen kendilerinin alabileceği tedbirlerle olabilecek bir iş. Biz denetim yapacağız ama kaskı da olsa, tedbir de almış olsa kurallara uymayarak  yaptığı bir sürücülükle, milletin canına da kastedecek şekilde yanlış yaparak o aracı kullanıyorsa, ne onun aldığı tedbirler ne de bizim aldığımız tedbirler fayda etmiyor. Maalesef üzüleceğimiz sonuçlara neden oluyor” diye konuştu.
“İlimizde Yaşayan Yabancılarla İlgili İş ve İşlemlerin Tamamı İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzün ve Emniyet Birimlerimizin Kontrolü Altında Devam Ediyor”
Düzensiz göçle mücadelede iş ve işlemlerin daha verimli yürütülmesi ve yakalanan düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine sevk veya sınır dışı edilme süreçlerinin hızlandırılması amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından oluşturulan Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi(GÖKSEM)’nde incelemelerde bulunduğunu ve Merkezin çalışmaları hakkında İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç’ten detaylı bilgi aldığını hatırlatan Vali Erol, “İlimizdeki yabancı sayısı bu konuda bizi rahat davranmaya sevk etse de herhangi bir şekilde ıskalanmış, ertelenmiş, eksik bırakılmış bir çalışma bu konuda şu an itibariyle söz konusu değildir.  İlimizde yaşayan yabancılarla ilgili iş ve işlemlerin tamamı İl Göç Müdürlüğümüzün ve emniyet birimlerimizin kontrol altında devam ediyor” dedi.
“UYUMA Uygulamasını Telefonlarına İndirsinler”
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında çocuklar ve gençler arasında uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi ve o proje kapsamında bir cep telefonu uygulaması olan  “UYUMA” programı ile ilgili de bilgi veren Vali Erol, ”Programı, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm kadın personellerimizin indirip kullanmasını tavsiye etmiştik. Hafta içerisinde il müdürlerimizin ve Kaymakam arkadaşlarımızın da konuya sahip çıkmasıyla sadece geçtiğimiz hafta içerisinde bugüne kadar o programı indirmemiş, kullanmıyor olan 7.648 kadın personelimiz bulunuyordu, artık onlarda o programı indirdi  ve kullanmaya başladı. İnşallah, ihtiyaç olmaz ama öyle bir imkânın, fırsatın olduğu ve ne şekilde kullanılırsa, nasıl faydalarının olabileceği, bir de bu noktada mercek tutup dikkatleri diri tutmak, alınacak tedbirleri de ıskalamamak adına kadın kamu personelimizin olduğu gibi ilimizde yaşayan tüm hanımefendilerin de bu programı cep telefonlarına indirip, lazım olduğunda kullanabileceklerini ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.
“Gurbette Olan Vatandaşlarımız Kapalı Olan Evlerinin Anahtarını Yakınlarına Versin”
Vali Muammer Erol, özellikle fındık mevsiminde gelmiş, fındığını toplayıp gitmiş, sonrasında da evini kapatmış vatandaşlara seslenerek, kapalı bıraktıkları mekanların anahtarlarını yakınlarına vermelerini ve ilaçlanması konusunda açık tutulmasını sağlayıp yardımcı olmalarını istedi.
Ekim  Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısında ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ele Geçen Malzeme Durumu, Olayların İlçelere Göre Dağılımı, Yakalanan Şüpheli Durumu, İcra Edilen Operasyonlar, İcra Edilen Faaliyetler, Organize Suç Örgütleri, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı, Mali Suçlar ile Mücadele, Akaryakıt Denetimi, Risk Analiz ve Yol Uygulama Çalışmaları Sonucu Yakalanmalar konusunda, İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç ise düzensiz göçle mücadeleye ilişkin iş ve işlemlerin daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına, illerimizde yakalama kapasitesine olumlu etki edebilecek ve yakalanan düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine sevk süreçlerini de hızlandırabilmek amacıyla kurulan "Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezleri (GÖKSEM) ile ilgili  sunum yapılarak, Vali Muammer Erol’a ve toplantıya katılanlara bilgilendirmede bulunuldu. CANAN ÖZDEMİR




Anahtar Kelimeler : Muammer, Erol, ”Dikkatli, olmalarını, istiyoruz"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler