HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Ekim 2024 Salı Saat: 13:20

Kiralamalarda bunu yapanlara büyük ceza yolda

Son dönemde kiracı ve mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle mahkemelerde çok sayıda dava açıldı. Bu davalar arasında kontratsız kiralamalar ile elden kira yatırma konuları da önemli bir ağırlık tutuyor.
Kiralamalarda bunu yapanlara büyük ceza yolda

Hükümet, kira piyasasında kayıt dışılığı önlemek ve fahiş artışların önüne geçmek amacıyla yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Ev ve işyeri sahiplerinin kiracılarına yaptıkları ödemelerin ya tamamını ya da bir kısmını elden alarak vergi kaçırmaları uzun süredir tartışma konusu olmuştu. Kiraların elden yatırılmasını engellemek ve piyasanın daha şeffaf hale gelmesi amacıyla 2025 yılı itibarıyla önemli adımlar atılması planlanıyor.

2025 Yılında Cezalar Yürürlüğe Girebilir: 1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe girmesi beklenen düzenleme kapsamında tüm ev ve işyeri kiralamaları için kontrat düzenlenmesi zorunlu olacak ve bu işlemler e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Bu sayede kira kontratlarının dijital ortamda tutulması, piyasanın daha etkin bir şekilde denetlenmesini sağlayacak.

Maliye Bakanlığı da konuyu yakından takip ederken, yeni düzenlemelere uymayan mülk sahipleri ve kiracılara ağır para cezaları uygulanabileceği belirtiliyor. Aylık kira ödemelerinin elektronik ortamda takip edilmesi, vergi denetimini kolaylaştıracak ve kayıt dışılığın azaltılması hedeflenecek. Yeni uygulama ile hem kiracıların hakları korunacak hem de kiralama işlemlerinin şeffaf hale getirilmesi sağlanacak.

Duygu Baş Kurucu




Anahtar Kelimeler : Kiralamalarda, bunu, yapanlara, büyük, ceza, yolda

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler