HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 10:34

“İstemsiz Bekar” Grupları Araştırılmalı

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, İstanbul'da iki genç kadının katledilmesi sonrası, katilin bağlantılı olduğu "İstemsiz Bekar" (Incel) gruplarının TBMM’de araştırılmasını talep etti.
“İstemsiz Bekar” Grupları Araştırılmalı

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun 4 Ekim 2024 Cuma günü İstanbul’da Semih Çelik adlı bir şahsın 2 genç kadını vahşice katletmesi çok çeşitli yönleriyle tartışılırken CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun TBMM Başkanlığına verdiği araştırma önergesinde katilin bağlantılı olduğu kadın düşmanı, nefret gruplarının TBMM bünyesinde kurulacak bir komisyon ile araştırılmasını talep etti. Söz konusu grupların İngilizce incel olarak kısaltılan “Involuntary Celibate” olarak adlandırılan ve Türkçeye “İstemsiz Bekar” olarak çevrildiğini belirten Torun, batı toplumlarının 90’lı yıllardan beri tartıştığı Inceller’in teknolojik imkanların artışının verdiği kolaylıklarla ülkemizde de örgütlenmeye başladıklarına dikkat çekti.

Incel gruplarının dünya genelinde gerçekleştirdikleri şiddet olaylarının artarak devam ettiğinin altını çizen Torun, “İstemsiz Bekarlık” adı altında oluşturulan suç ağlarının internet üzerinden örgütlendiğini, özellikle “Dark Web” olarak adlandırılan karanlık ağ içerisinde büyüdüklerini belirtti. Seyit Torun verdiği araştırma önergesinde “söz konusu suç makinalarının Türkiye’de nasıl zemin bulabildiği, nasıl kolaylıkla örgütlenebildiği ve suç işleyebildiği anlaşılmalı, suçun ortaya çıkmadan önce önlenmesi için çalışmalar yürütülmelidir.” Dedi. 

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Türkiye’deki incel yapılanmalarının kökenlerinin ve gelişimlerinin araştırılması, ülkemizde yaygınlaşan nefret suçlarının önüne geçilmesi ve gençliğimizin suç yapılarından korunması amacıyla verdiği araştırma önergesine ilişkin yaptığı açıklamada TBMM’nin suç yapılanmalarına karşı mücadelede aktif görev almasının zorunlu olduğuna değindi. Türkiye’yi esir alan ekonomik ve sosyal buhranın özellikle gençlerde umutsuzluk ve geleceksizlik psikolojisi yarattığını, çocukların bu olumsuz koşullar içerisinde daha fazla korunmaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti. 

CANAN ÖZDEMİR





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler