HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 11:08

Başkan Ulaş Tepe’den ruhsatsız işletmelere çağrı!

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle şahıslar ve şirketler için İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alma bedelinin ortalama yüzde 65 oranında artacağını belirtti.
Başkan Ulaş Tepe’den ruhsatsız işletmelere çağrı!

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, kentte ruhsatsız olarak faaliyet gösteren işletmelere yönelik önemli çağrıda bulundu. İş yeri açma işletme ruhsatı almayan işletmecilerin mağdur olmaması için 1 Ocak 2025 tarihine kadar ruhsatlarını almalarını isteyen Başkan Ulaş Tepe, “Şehirlerimizin dinamikleri, toplumsal refahımız ve ekonomik kalkınmamız, her bir işletmenin yasal çerçeveler içinde faaliyet göstermesiyle doğrudan ilişkilidir. Bugün İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alma bedeli şahıslar için 3 bin TL, şirketler için 4 bin 500 TL. 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle bu ücretler şahıslar için 5 bin TL, şirketler için ise 7 bin 500 TL'ye çıkacak. Hiçbir işletmemizin, hiçbir hemşehrimizin mağdur olmaması için bütün işletmelerimizi ruhsat almaya davet ediyoruz. Ruhsat alınması sadece işletmelerimizi yasal bir zemine oturmasını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda şehrimizin ekonomik yapısını güçlendirerek, daha güvenilir ve sürdürülebilir bir ticaret ortamı yaratacaktır” dedi.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ SUNMAYA HAZIRIZ”

“Her bir işletme, şehrimizin kültürel ve ekonomik dokusunun vazgeçilmez bir parçasıdır” diyen Tepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu nedenle girişimcilerimizin, ruhsat almak için gerekli belgeleri en kısa sürede tamamlayarak başvurularını yapmalarını önemle rica ediyorum. Belediye olarak, bu süreçte her türlü desteği sunmaya hazırız. Hep birlikte atacağımız bu adımlar, toplumumuzu daha güçlü kılacak ve şehir hayatını daha yaşanabilir hale getirecektir. Ben inanıyorum ki, yeni yıla kadar Altınordu’muzda hiçbir işletmemiz ruhsatsız kalmayacak.”

Başkan Ulaş Tepe, İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik gereğince yeni yıl itibariyle denetimlerin sıklaştırılacağını ve ruhsatsız işletmelerle ilgili cezai işlemlerin uygulanacağını sözlerine ekledi.

Duygu Baş Kurucu





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler