HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 11:39

ÜNTİD; “Ünye Limanının Geliri Liman’a Harcansın”

Ünye Limanı’nın 10 yıllığına kiraya verilmesi nedeniyle bir açıklama yapan ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi, gelirin Ünye Limanı için kullanılmasını istedi.
ÜNTİD; “Ünye Limanının Geliri Liman’a Harcansın”

ÜNTİD Ünye Limanının Geliri Liman’a Harcansın #Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler #Ünye Turizm İşletmecileri Derneği (ÜNTİD) Başkanı Adnan Sobi #Ayanikola Adası #Yaz Konağı Mağarası #Cevizdere Havzası

Yazılı bir açıklama yaparak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e seslenen Ünye Turizm İşletmecileri Derneği (ÜNTİD) Başkanı Adnan Sobi; “Özellikle Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduktan sonra Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler'in mevcut Turizm Destinasyonlarının ve doğal değerlerin turizmin hizmetine kazandırılmasındaki saha çalışmaları göz doldurmaktadır. Sayın Başkanımızın, İlçelerin Büyükşehir Belediyesi nezdinde güçlü kazanımlarının yine ilçelere yatırım olarak geri döneceği söylemlerinden yola çıkarak, Ünye Limanı'nın 10 yıllığına kiraya verilmesi sonucu elde edilen güçlü kaynağın yine Ünye Limanı'nın büyütülmesi için kullanılmasını arzu ettiğimiz bir beklentidir” dedi.

Gelirin başka bir yere kullanılması planlanmışsa da Ünye için önemli gördükleri başka destek bekleyen işlerin olduğunu hatırlatan Başkan Adnan Sobi; “Şayet, bu güçlü gelirin Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı değerlendirilmesi düşüncesi hâsıl olmuşsa Ünye Turizm İşletmecileri Derneği olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanlığından Ünye Turizminin gelişmesi ve çeşitlendirilmesi için bazı taleplerde bulunmak istiyoruz” diyerek taleplerini şöyle sıraladı:

“- Tarihi Çifte Hamam: Bölgenin aynı özellikli iki tarihi değerinden biri olan Ünye Tarihi Çifte Hamamın elde edilen bu kaynakla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp restorasyonu yapılarak İlimiz Turizmine kazandırılması çok doğru ve akılcı bir kazanım olacaktır.

- Yaz Konağı Mağarası; bölgenin denize en yakın ve en uzun kullanılabilir ve tescilli mağarasıdır. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından üç yıl önce başlatılan çalışmanın hızlandırılarak Ünye, Ordu, Bölge ve Ülke Turizmine bu kaynakla birlikte kazandırılması,

- Ayanikola Adası; Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan alanın yine elde edilen bu kaynakla, projenin uygulanarak 2025 Turizm sezonuna hazır hale getirilmesi,

- İskele; kentimizin en önemli vitrinlerinden olan Deniz İskelesi'nin aşırı yıpranması dolayısıyla daha vizyoner bir görsele kavuşturulması önem arz etmektedir. ÜNTİD olarak görsel önerimiz hazırdır.

- Cevizdere Havzası; yine Liman gelirinden karşılanacak kaynakla, Turnasuyu  Irmağı’nda uygulanan proje gibi rehabilitasyonu yapılması ve yangın sonucu yüzemez halde olan Şehit Temel Şimşir Vapuru'nun  restoran ve cafe olarak Cevizdere projesinde değerlendirilmesi,

- Hastane üst geçidi; yapılması söz verilen fakat hala yapılmamış olan Ünye Devlet Hastanesi üst geçidine acilen Engelli ve Hasta Asansörünün yapılması insanı bir hizmet olacaktır.

- Tarihi Taş Köprü; yıllar önce kayıt altında sökülerek Büyükşehir Belediyesi Ünye Cevizdere deposuna kaldırılan Kayıtlı ve tescilli Taş Köprünün Çamlık Yaşam Adası içerisindeki Tarihi Su Kuyusunun alt tarafına inşa edilmesi tarihimizin korunması ve yaşatılmasına önemli bir katkı sunacaktır.

Tüm bu taleplerin ve haklı beklentilerimizin Bölgemizin ve ilimizin Tarih, Kültür ve Turizm Kenti kimliği bulunan tek ilçesi ve ilimizin Batı kapısı olan kentimizin kimliğine uygun dokunuşlar ve yatırımlar olacağını düşünüyor ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanlığından talep ediyoruz.”

HABER: Mehmet Emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler