HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 11:45

KOM Ekiplerinden Kaçakçılığa Darbe

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyonlarla kaçakçılık faaliyetlerine büyük darbeler vurdu.
KOM Ekiplerinden Kaçakçılığa Darbe

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri,  operasyonlarla kaçakçılık faaliyetlerine büyük darbeler vurdu.

1-30 Eylül 2024 tarihleri arasında, Altınordu ilçesinde yapılan bir kargo gönderisi aramasında 40 litre etil alkol ele geçirildi. Bu olayla ilgili olarak bir şüpheliye, 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet suçundan adli tahkikat başlatıldı.

4 Ekim 2024 tarihinde, Ünye KOM Büro Amirliği ekipleri Ünye ilçesindeki beş farklı işyerinde arama yaptı. Bu aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 400.000 TL olan kaçak elektronik eşyalar bulundu. Ele geçirilen eşyalar arasında iki adet iPhone 15 Pro Max, bir adet iPhone 14 Pro Max, 104 adet şarj adaptörü, 32 adet kablosuz kulaklık, 21 adet akıllı saat, 15 adet Bluetooth hoparlör, 6 adet powerbank, 4 adet tıraş makinesi yer aldı. Olayla ilgili olarak beş şüpheli hakkında, 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet suçundan adli tahkikat başlatıldı.

Aynı gün, KOM ekipleri Altınordu ilçesindeki bir işyerine yönelik tarihi eser kaçakçılığına yönelik önemli bir operasyon düzenledi. Yapılan aramada 70 adet sikke, 14 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen obje, bir adet ruhsatlı Beretta marka tabanca, 69 adet fişek ve 2 adet şarjör ele geçirildi. Bu olayla ilgili bir şüpheli hakkında, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet suçlarından adli tahkikat başlatıldı.

Ordu’da kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele çalışmalarının kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : KOM, Ekiplerinden, Kaçakçılığa, Darbe

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler