HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 12:35

Otopark Projesiyle Güvenlik Artıyor

Altınordu Belediyesi, kent genelinde otopark sorununu çözmek için uygulamaya koyduğu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
Otopark Projesiyle Güvenlik Artıyor

Okulların açılmasıyla birlikte okul çevrelerindeki trafik yükünü ortadan kaldırmak isteyen Altınordu Belediyesi, Kayabaşı İlk ve Ortaokuluna da otopark alanı kazandırdı.

Altınordu Belediyesi, okul çevrelerinde can ve mal güvenliğini tehdit eden trafik yükünü hafifletmek amacıyla kent genelinde başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kayabaşı İlk ve Ortaokulu idarecileri ile vatandaşlar, bölgede araç park etmeye alanları olmaması nedeniyle büyük zorluk yaşadıklarını aktardı. Vatandaşların talebine duyarsız kalmayan Altınordu Belediyesi, okulun arka tarafında atıl olarak duran Milli Eğitim Müdürlüğüne ait alanın otopark olarak kullanıma açılması için çalışma başlattı. Yaklaşık 1 hafta süren temizlik ve düzleştirme çalışmalarının ardından 1,5 dönümlük alan okul idarecilerinin, öğretmenlerin, velilerin ve servislerin otopark alanına dönüştürüldü.

MUHTAR ÇAVAŞ: BİZLERİN TALEBİNİ KIRMADI

Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Ercan Çavaş, önemli bir sorunun ortadan kaldırıldığını belirterek, “Burası yıllardan beri ormanlık bir alandı. Domuz yatağı olarak hayvanların barınabileceği bir yerdi. Okulumuzun hemen yanı başında olması da herkes için tehlike arz ediyordu. Okullar açıldığı için de bölgemizde ciddi bir otopark sorunu da yaşanmaktaydı. Biz bu alanın otopark olarak hizmet vermesi için belediyemize müracaat ettik. Sağ olsun belediyemiz de bizlerin talebini kırmayarak, bu sorunumuzu ortadan kaldırdı. Bu zamana kadar bizden desteklerini esirgemeyen Altınordu Belediye Başkanım Ulaş Tepe’ye mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.

MAHALLE SAKİNİ APAYDIN: BÜTÜN ARAÇLAR YOLDAYDI

Mahalle sakinlerinden Olgun Apaydın ise, “Burası yıllardır atıl bir alan olarak bekliyordu. Burayı şu anda çok güzel bir hale getirdiler. Okul alanında araçların park edilebileceği bir yer yoktu. Bütün araçlar yoldaydı. Bundan iyisi olamaz. Başkanımız Ulaş Tepe'den Allah razı olsun. O olmasaydı bunlar olmazdı zaten. Buraya bir öncülük yapmak herkesin harcı değil” diye konuştu.

CANAN ÖZDEMİR




Anahtar Kelimeler : Otopark, Projesiyle, Güvenlik, Artıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler