HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 16:29

Varroa İlacı ve Makine Dağıtımı ile Arıcılara Destek

Bolaman Havzası Projesi Kapsamında Üreticilerimize Makine-Ekipman Desteğinde Bulunuldu
Varroa İlacı ve Makine Dağıtımı ile Arıcılara Destek

Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULIP) Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULIP) Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında üreticilerimize Varroa ilacı ve makine-ekipman dağıtımı yapıldı. 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kampüsünde gerçekleştirilen Varroa İlacı ve Makine-Ekipman Dağıtım Töreni’nde, Vali Muammer Erol, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, daire müdürleri ve çiftçiler hazır bulundu.
Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULIP) Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında, Bolaman Irmağı ve kollarına sınır olan 12 ilçemiz ve 242 mahallemizde tarımsal ve hayvansal üretimi artırmak, üretici gelirlerini yükseltmek ve ürün çeşitliliği sağlamak amacıyla çeşitli hibe faaliyetleri yürütülüyor.
TULIP Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında düzenlenen Varroa İlacı ve Makine-Ekipman Dağıtım Töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Bolaman Havzası Projesi başlığı altında 15 alt projeyle üreticilerimize destekler veriyoruz. Bunlardan bir tanesi arıcılığın geliştirilmesi, arı hastalık ve zararlılarıyla ilgili uyguladığımız bir proje. Bu kapsamda arıcılarımıza Varroa ilacı dağıtıyoruz. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde de dağıtımını yapmıştık, bu sene de yine 119 üreticimize yaklaşık 90 bin Varroa ilacı dağıtımı gerçekleştirmiş olacağız. Böylece toplamda 458 üreticimize 250 bin adet Varroa ilacını üç yıllık periyotla dağıtmış olacağız” dedi.
Yılmaz, ”Bolaman Havzası Projesi kapsamında havzada kalan üreticilerimize büyük ve küçükbaş hayvan dağıtımı ve kivi bahçelerinin kurulumu, seracılık yapan üreticilerimize sera yapımı ve mantar yetiştiriciliği, Trabzon hurması yetiştiriciliği ve değişik konularda projelerimiz bulunuyor. Geçtiğimiz yıl büyükbaş hayvan yetiştiriciliği kapsamında 12 üreticimize 3’er tane Simentar hayvan dağıtımı gerçekleştirmiştik.  6 üreticimize 50’şer adet koyun, 3 tane koç dağıtımı yapmıştık. Bu sene de büyükbaşta 20 üreticimize 3’er tane büyükbaş hayvan dağıtacağız, küçükbaşta da 25 üreticimize 50 koyun ve üç tane koç dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bu konularla ilgili de şu an ihaleleri gerçekleştirdik, alım işlemleri tamamlandı ve şu an teslimat sürecini bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de bu teslimatı gerçekleştireceğiz.  Bu uygulanan projelerle bu bölgede, havzada tarımsal üretimin artırılması noktasında da önemli bir mesafe almış olacağız. Yine mera alanlarımızda sahaya yönelik projeler uygulanıyor. Önümüzdeki yıl da bu proje devam edecek ve mera alanlarında yapılacak ıslah çalışmaları 4 katına çıkarılacak” diye konuştu.
TULIP Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yapılan törende; modern kivi yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması faaliyeti kapsamında %70 hibe destekli olarak 15 üreticimize akülü budama makası ve 15 üreticimize ot biçme makinesi, süt sığırcılığının geliştirilmesi faaliyeti kapsamında %70 hibe destekli olarak 20 üreticimize süt sağım makinesi ve 2 üreticimize süt soğutma tankı,  ayrıca arı hastalık ve zararlılarıyla mücadele çalışmaları kapsamında %100 hibe destekli olarak 119 üreticimize yaklaşık 90 bin doz Varroa ilacı,  Vali Muammer Erol ve diğer protokol üyeleri tarafından üreticilere teslim edildi.
HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Varroa, İlacı, ve, Makine, Dağıtımı, ile, Arıcılara, Destek

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler