HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 16:24

"Tarımın Tabutuna Son Çivi: KOKARCA!"

Seyit Torun “Tarım ve Orman Bakanlığı istilaya halen kör ve sağır. İstila Türkiye'nin dört bir yanına yayılıyor. Kokarca böceği ülke tarımının tabutuna son çiviyi çakmak üzere” dedi.
"Tarımın Tabutuna Son Çivi: KOKARCA!"

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun,  Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kahverengi kokarca nedeniyle fındık üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara kayıtsız kaldığını vurgulayan Torun, “TBMM’de Ordu’da fındık başta olmak üzere tüm tarım üretimini tehdit eden kokarca böceği istilasını bir kez daha dile getirdik. Kokarca istilası nedeniyle birçok fındık üreticisi, ürününü taban fiyatın yarısına hatta daha düşük fiyatlarla satmak zorunda kaldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu duruma hala göz yummakta” dedi.

Fındık Üretimi Tehlikede

Torun, gelinen noktayı felaket olarak tanımlayarak, “Gelecek yıl Türkiye’nin fındık ithal etmesi kaçınılmaz olabilir. Çünkü kokarca, bölgeyi o kadar olumsuz etkiledi ki fındık yok olma aşamasına geldi. Bu böcek, girmediği ve etkilemediği tarım ürünü bırakmadı. Kokarca, Ordu’nun tüm ilçelerinde ve komşu illerde hızla yayılmaya devam ediyor. Artık sadece fındığı değil, tüm tarım ürünlerini tehdit eder hale geldi” ifadelerini kullandı.

Çözüm Yok

Torun, samuray arı ve çeşitli tuzakların kokarca sorununa çözüm olmadığını belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kokarca ile mücadelede geç kaldığını da vurguladı.

Zülal Akyüz




Anahtar Kelimeler : "Tarımın, Tabutuna, Son, Çivi:, KOKARCA!"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler