HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Ekim 2024 Cuma Saat: 09:40

"Adalet Arayışımız Sürecek"

10 Ekim Katliamı'nın 9. yıl dönümünde düzenlenen anma etkinliğinde, Emek, Barış ve Demokrasi mitinginde hayatını kaybeden 103 kişi bir kez daha saygı ve özlemle anıldı.
"Adalet Arayışımız Sürecek"

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ordu Şubeler Platformu Nursen Kaymaz, yaptığı açıklamada, katliamın sorumlularının halen hesap vermediğine dikkat çekti ve adalet arayışlarının süreceğini vurguladı.

10 Ekim 2015'te, Ankara Garı önünde toplanan binlerce yurttaşın, barış ve demokrasi talepleri için buluştukları sırada gerçekleşen bombalı saldırılar, Türkiye tarihinin en kanlı katliamı olarak kayıtlara geçti. IŞİD üyesi iki canlı bomba tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda 103 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce insan yaralandı.

Nursen Kaymaz, 9 yıldır katliamın arkasındaki gerçek sorumluların yargılanmadığını ifade etti ve bu süreçte davanın örtbas edilmek istendiğini iddia etti. Yargılamalarda sadece saldırıyı gerçekleştiren tetikçilerin cezalandırılmasının yetersiz olduğunu belirtti ve asıl sorumluların da yargılanması gerektiğini vurguladı.

Kaymaz, bu olayın hafızalardan silinmesine izin vermeyeceklerini ve barış mücadelesine devam edeceklerini ifade etti. Katliamda hayatını kaybeden barış karanfillerine verdikleri söz doğrultusunda, adalet yürüyüşlerini sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca, saldırının gerçekleşeceği bilindiği halde önlem alınmaması, saldırı sonrasında müdahalede yaşanan eksiklikler ve katliamın ardından yapılan siyasi hesapların asla unutulmayacağını söyledi.

Son olarak, Kaymaz, Türkiye'nin bu karanlık dönemini geride bırakıp, barış ve demokrasiyi tesis etmek için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : "Adalet, Arayışımız, Sürecek"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler