HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
12 Ekim 2024 Cumartesi Saat: 14:47

Ordu’da Yoksulluk Oranı Düşüşte

2023 yılında ülke genelinde göreli yoksulluk oranı %13,5 oldu. Aynı dönemde Ordu’da ise yoksulluk oranı yüzde 9,3 olarak gerçekleşti.
Ordu’da Yoksulluk Oranı Düşüşte

2023 yılı itibarıyla Türkiye genelinde yoksulluk oranı %13,5 olarak belirlenirken, Ordu’nun da yer aldığı Orta Karadeniz Bölgesi’nde bu oran 4 puan düşerek %9,3 seviyesine geriledi. Eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin %50’si dikkate alınarak hesaplanan yoksulluk oranı, Ordu’da yoksul bireylerin sayısının azaldığını göstermekte.

Yoksulluk sınırları belirlenirken, farklı oranlar kullanılarak çeşitli hesaplamalar yapılmıştır. Medyan gelirin %60’ı dikkate alındığında, yoksulluk oranı %21,3 olarak belirlenirken, %40’a göre ise bu oran %7,0’a düşmüştür. Medyan gelirin %70’i baz alındığında ise yoksulluk oranı %29,0 olarak kaydedilmiştir. Sürekli yoksulluk oranı da %13,0 olarak belirlenmiş, bu oran 2022 yılına göre 1 puanlık bir azalma göstermiştir.

Orta Karadeniz Bölgesi Yoksulluk Oranları

TR90 (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane) bölgesinde yoksulluk oranı ülke genelinin altında kalarak %9,3 seviyesine inmiştir. İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması (İBBS) 2. Düzey bölgeleri arasında ise en yüksek yoksulluk oranı %14,6 ile TRA2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) bölgesinde, %13,9 ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) ve %13,7 ile TR61 (Antalya, Isparta, Burdur) bölgelerinde gözlemlenmiştir.

En Düşük Yoksulluk Oranı Gaziantep ve Çevresinde

Yoksulluk oranı en düşük seviyede %3,1 ile TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) bölgesinde kaydedilirken, %6,7 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) ve TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) bölgeleri de düşük yoksulluk oranları ile dikkat çekmiştir. 2023 yılında yaşanan depremler nedeniyle TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde alan çalışması yapılamadığı için bu bölgeye dair veriler bulunmamaktadır.

Duygu Baş Kurucu




Anahtar Kelimeler : Ordu’da, Yoksulluk, Oranı, Düşüşte

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler