HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
12 Ekim 2024 Cumartesi Saat: 15:06

Kahverengi Kokarca Kışlaklara Çekiliyor

Havaların serinlemeye başlamasıyla birlikte kahverengi kokarca zararlısı, kışlak olarak bilinen kapalı mekanlara yönelmeye başladı.
Kahverengi Kokarca Kışlaklara Çekiliyor

Bu mekanlar arasında evler, ahırlar ve depolar gibi korunaklı alanlar yer alıyor. Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kokarcanın bu alanlara yerleşmeden önce gerekli önlemlerin alınmasını öneriyor.

Kontrol ve İmha Önerileri

Kahverengi kokarcaların, çatı araları, çatı saçak altları, baca içleri, boş ve kullanılmayan alanlar ile kömürlüklerde kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan biyosidal ürünlerin kullanılması öneriliyor. Bu ürünler arasında Killmethrin 2,5 WP/18 (Deltamethrin), Excyper 16/2/18 (Cypermethrin, Tetramethrin, Piperonyl Butoxide), Deepest 18 (Alphacypermethrin, Tetramethrin), Deepest Maxi/18 (Cypermethrin, Tetramethrin), K-Othrine (Deltamethrin 50 g/l) ve Kudos Ultra (Cypermethrin, Prallethrin, Piperonyl Butoxide) yer alıyor. Bu biyosidal ürünlerin, kokarcaların kışlaklarda olduğu dönemde kullanılmasıyla popülasyon yoğunluğunun önemli ölçüde azaltılacağı ifade ediliyor.

Giriş Yollarının Kapatılması

Kokarcaların sığınabileceği alanların, duvarlardaki çatlaklar ve sıva ile kapatılması gerektiği vurgulanıyor. Pencere ve kapıların tel örgülerle kapatılması, zararlının yaşam alanlarına girmesini engellemek için etkili bir yöntem olarak öneriliyor.

Feromon Kontrolü

Kahverengi kokarcaya karşı “Cezbet – Yok Et” yöntemiyle kullanılan feromonların kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor. Mevsim itibariyle kışlaklara geçmeye başlayan kokarcalara yeni feromon asılmaması gerektiği, mevcut feromonların soğuk yerlerde saklanarak gelecek sene kullanılabileceği de ifade ediliyor.

Mehmet Emin Danış




Anahtar Kelimeler : Kahverengi, Kokarca, Kışlaklara, Çekiliyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler