- 00:59 THY, Ordu Giresun-İstanbul Seferlerini Artırıyor
- 00:56 Altınordu Belediyesi Karla Mücadeleye Hazır
- 00:55 Kütüphanelerde otomasyon sistemi kullanılacak
- 00:53 "Ağız ve diş muayeneleri düzenli aralıklarla yapılmalı" uyarısı
- 17:44 CHP Korgan Olağanüstü Kongresi, Yoğun Katılımla Gerçekleşti
- 17:24 "BASKILARA KARŞI BİRLEŞEREK MÜCADELE EDECEĞİZ"
- 17:16 OBB Tekerlekli Basketbol Takımı Galip Geldi
- 17:06 Kültür Söyleşileri Devam Ediyor
- 17:01 Trafik Kazasından Sağ Kurtuldu
- 16:38 Başkan Doğan'ın hediyesi okullara ulaştırıldı
- 16:34 Jandarma ve öğrencilerden öğretmene sürpriz
- 16:28 Ordu’da Genetik Sınıflandırma Üzerine Eğitim Alıyor
- 16:29 Orduspor 1967'den Önemli Galibiyet
- 16:13 1 Aralık’ta Perşembe’de Lezzet ve Eğlence Zirveye Taşınıyor
- 15:39 CHP, 24 Kasım’da Buluşuyor
Fındık Fiyatı
Çelebioğlu'ndan Sert Tepki
Ancak, bu olay üzerine bazı TV yorumcularının avcıları hedef alarak yaptığı açıklamalar, Ordu 52 Avcılar Derneği Başkanı Serhat Çelebioğlu tarafından sert bir şekilde yanıtlandı.
Başkan Çelebioğlu, avcıların yaban domuzu avladığı ve bu hayvanların etlerini ticari amaçlarla sattığı iddialarının asılsız olduğunu vurgulayarak açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Geçtiğimiz günlerde ünlü bir köftecinin bazı şubelerinden alınan köfte numunelerinde DOMUZ eti saptandığına dair haberler yapıldı.
Bu haberler yapılırken, TV kanallarına katılan bazı yorumcular açıklamalarında; Avcılarımızı hedef göstererek, avcıların et kombinaları ve bazı işletmelere yaban domuzu sattığı ifadelerini geçirdiler.
Öncelikle bilinmesini isteriz ki bu iddialar asılsız ve mesnet dışıdır. Yakışık almamıştır.
Neden? Öncelikle ülkemizde kara avcılığı 4915 sayılı kanuna göre yapılır. MAK kararlarına göre avcılarımız günlük olarak kişi başına 3 adet domuz avlama iznine sahiptir. Av günleri Salı, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri ile sınırlıdır.
Domuz avları yada diğer avlar 6136 sayılı kanuna göre meskun mahallerde silah kullanmak yasak olduğu için şehir merkezi, İlçe merkezi, anayol, otoyol gibi yerlerde yasaktır. Domuz avı genellikle Orman içleri, sık çalılık, fundalık, sazlık gibi yerlerde yapılır. Buralar araç ulaşımı açısından zordur. Avlanan bir domuzun nakli için izin gerekir. Bu ise başlı başına ayrı ve zor bir prosedürdür.
Avcılar, avladıkları yaban domuzlarını avladıkları alanda bırakır. Çünkü taşıması oldukça zordur. Tarım zararlısı olan bu hayvan avlanır, ancak etini avcımız yemez. Avladıkları yaban domuzlarını doğada bırakır. Bu sayede çakallar, tilkiler ve diğer yırtıcılara doğada besin kaynağı olur.
Eskiden de olduğu gibi günümüz şartlarında da avcılarımız yaban domuzlarını almaya ve satmaya yeltenmez.
Yorumcular tv yayınında, Avcılar avladıkları yaban domuzlarını 100-150 liraya satılıyor diye iddiada bulunsa da, yorumculara hatırlatalım;
Ülkemizde avcılar sürdürülebilir yaban hayatına fon oluşturan tek kaynaktır ve 2024/2025 yılı için devletimize, sürdürülebilir yaban hayatına fon oluşturmak adına (565.750.000) beşyüz atmış beş milyon yediyüz elli bin lira ödediler.
O yüzden bilin isterim ki "bizim avcılarımız asla 100 liralık adamlar değildir" Domuz ticareti diye iş icaad edip, reytingleriniz uğruna lütfen biz avcıları bu kirli oyunun bir parçası haline getirmeyin, getirmeyede çalışmayın."
MUZAFFER ŞENSOY