HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Ekim 2024 Salı Saat: 09:53

Ünye Limanı'nın Kiralanmasına Tepki

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz, Ünye Limanı'nın geleceği ve Ordu halkına verilen sözlerin tutulmaması üzerine sert eleştirilerde bulundu.
Ünye Limanı'nın Kiralanmasına Tepki

Titiz, 2019 yerel seçimleri öncesinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in Ünyeport Konteyner Limanı'nın Karadeniz'in lojistik merkezi olacağı ve Türkiye'yi bu alanda lider olacağı yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, bu vaatlerin yerine getirilmediğini vurguluyor. Ünye Limanı'na 2019'dan sonra yalnızca 3 kruvaziyer gemisinin dolması, limanın planlanan potansiyele ulaşmadığını açıkça gösteriyor.

Titiz, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarını ödeme amacıyla Ünye Limanı'nı satma ya da kiralama girişiminde bulunduğunu da eleştiriyor. Kamuoyuna yeterince bilgi verilmeden, Kamu İhale Kurumu (KİK) üzerinden limanın ihaleye çıkarıldığı belirtiliyor. 14 Nisan 2022'deki Büyükşehir Meclisi toplantısında Meclis Üyesi Sami Torun'un "Ünye Limanı neden satılıyor?" sorusuna Başkan Güler'in "Dedikodu yapma, ne ihalesi?" şeklinde yanıt verilmesi, ancak sonrasında limanın 10 yıllık kiraya verildiğini açıkladığını belirtiyor.

Bu sürecin yıllık 2,9 milyon dolar gelir sağladığı ve 10 yılda 1 milyar TL'lik bir getiri sağlarken, neden yalnızca 502 milyon TL'ye kiraya verildiği sorunu gündeme geliyor. Titiz'e göre, bu durum, günü kurtarmak adına yapılan bir köy olarak değerlendiriliyor ve Ordu'nun geleceği ipotek adına alınıyor. Belediye, müteahhitlere olan borçlarını ödeyemezken, şehrin en değerli varlıklarının elden çıkarılmasını halkın takdirine bıraktı.

Titiz, bu sürecin şeffaf olmadığını, Ünye Limanı'nın gelecekte nasıl teslim alınacağı ve bu kiralama sürecinin büyütmeye yönelik olup olmadığının açıklanması gerektiğini vurguluyor. Bu soruların cevaplanmaması halinde Ordu'nun geleceğine büyük bir ipotek koyulduğu belirti.

ZÜLAL AKYÜZ




Anahtar Kelimeler : Ünye, Limanının, Kiralanmasına, Tepki

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler