HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Ekim 2024 Salı Saat: 10:24

Yüksel Kartal'dan Teşekkür

CHP Aybastı İlçe Başkanı Yüksel Kartal, 13 Ekim 2024'te “Maden'e Hayır” mitingine katılmayı sağlayan Aybastı, Korgan, Kabataş ve diğer ilçelerden gelen bölgelere teşekkür etti.
Yüksel Kartal'dan  Teşekkür

Kartal, mitingin amacının yaylaları ve doğayı korumak olduğunu vurguladı ve bu mücadeleye halkın desteğinin önemine dikkat çekti.

"Maden Mücadelesi Bilimsel ve Hukuki Temelde Verilmeli"

Kartal, kadınların mücadelede hukuki, demokratik ve bilimsel bilgilendirme eğitiminin esas olduğunu belirtti. Hukuki açıdan avukatlar, siyasi ve bölgesel düzeydeki akademisyenler ve katılımcılar tarafından kamuoyuna anlatıldığını söyledi. Kartal, yapılan eleştirilerin bilimsel ve objektif olduğunu, haksız eleştirilerin ise karşı tezlerle çürütülmesini ifade etti.

"Siyasi Kimliğimi Öne Çıkarmadan Mücadele Verdik"

Maden'in mücadelede siyasi bölümlerde arka planına özen gösterdiğini belirten Kartal, bu süreçte siyasetten amaç halkın yanında olmayı diledi. Mitingde, CHP Aybastı İlçe Başkanlığı olarak halkla beraber tribünden mitingi takip edildiğini, diğer siyasi partilerin de kürsüye çıkmamayı tercih ettiğini vurguladı.

"Maden Şirketinin Gelişi Tesadüf Değil"

Maden şirketinin gidişinin tesadüf olmaması eden Kartal, bu konuda resmi ve ruhsat veren kurumlara eleştirilerde bulundu. Maden ruhsatını veren bakanlık ve ilgili siyasi temsilcilerin eleştirilmemesinin mümkün olmadığını, bu sürecin sorumlularının kamuoyunda takdirine sunulmasının mümkün olmadığını söyledi.

Mitingde Konuşan İsimler

Kartal, mitingte konuşan kişilerin alanlarında uzman olduğunu belirtti. Konuşmacılar arasında Platform Sözcüsü Özdilek Aydoğan, Dava Avukatı Haluk Türkmen, ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi, Metalürji Yüksek Mühendisi Cemalettin Küçük ve Ordu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Aydın yer aldı. Ayrıca Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan ve Kabataş Belediye Başkanı Bülent Güney de mitinge katıldı.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar'a Eleştiriler

Kartal, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar'ın miting engellemeyi terk etmeyi eleyerek, Gündoğar'ın toplumsal duyarlılığını göz önünde tutmadığını ve tehdit içerikli içerdiğini iddia etti. Kartal, Gündoğar'a konu olan konuyu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'e ve AK Parti Ordu milletvekillerine iletip iletmediğini ve bu konuda ne cevap vereceğini sordu.

"Mücadelemize Devam Edeceğiz"

Yüksel Kartal, doğaya sahip çıkma mücadelesinin devam ettirilenlerin ve insanların samimiyetinin her şeyin üstünde olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.  ZÜLAL AKYÜZ




Anahtar Kelimeler : Yüksel, Kartaldan, Mitinge, Teşekkür

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler