HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Ekim 2024 Salı Saat: 13:35

'Aile Rehberi Sistemi' projesi hayata geçirilecek

Bakan Göktaş, 'Aile Rehberi Sistemi' projesini hayata geçireceklerini söyledi. Göktaş, "Bu sistemle aile içi ihmal, istismar ve çatışmaları gerçekleşmeden engellemeyi amaçlıyoruz" dedi.
'Aile Rehberi Sistemi' projesi hayata geçirilecek

Bakan Göktaş, "Aile Rehberi Sistemi" adı verilen yeni bir projenin hayata geçirileceğini duyurdu. Bu sistemle, Sağlık Bakanlığı'ndaki aile hekimliği modelinin sosyal hizmetler alanında benzerinin devreye alınmasının hedeflendiğini belirtti. Göktaş, “Aile içi ihmal, istismar ve çatışmaların gerçekleşmeden engellenmesini amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sosyal Risk Haritaları Oluşturulacak

Bakan Göktaş, ailelere yönelik risk ve tehditlere karşı koruyucu çalışmalara da dikkat çekerek, sosyal risk haritalarının oluşturulmaya başlandığını açıkladı. Bu haritaların, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı ve bağımlılık gibi sosyal olguların bütüncül olarak analiz edilmesine olanak tanıyacağını vurguladı. “Mahalle mahalle, ilçe ilçe, hane hane; kaç engelli, kaç yaşlı, kaç suça sürüklenmiş çocuk, kaç şiddet mağduru veya şiddet riski altında olan kadın var, bunların hepsi haritalanabilecek” dedi.

Pilot çalışmaların başlatıldığını belirten Göktaş, sosyal risk haritalarının 81 il ve 922 ilçe için oluşturulduktan sonra, tüm bilgilerin tek bir ekranda erişilebilir olacağını kaydetti. “Çalışmamız tamamlandığında, henüz gerçekleşmeden vakalara müdahale edebilme kapasitemiz gelişecek” diye ekledi.

Bakan Göktaş, bu projelerle toplumun sosyal sorunlarına daha etkili bir şekilde yanıt vermeyi ve ailelerin korunmasını sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Duygu Baş Kurucu




Anahtar Kelimeler : 'Aile, Rehberi, Sistemi', projesi, hayata, geçirilecek

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler