HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Ekim 2024 Cuma Saat: 12:03

Çanta Atölyesi Kadınlara Destek Sağlıyor

Kabataş Belediyesi ve Kabataş Kadın Kooperatifi iş birliğiyle Alankent Mahallesi'nde kurulan çanta atölyesi, bölgedeki kadınlara hem meslek edinme hem de ev ekonomilerine katkı sağlama imkânı sunuyor.
Çanta Atölyesi Kadınlara Destek Sağlıyor

Kadınlardan Ekonomiye Katkı

Atölyede üretilen çantalar, Karadeniz'in en uzak noktalarından Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanarak bölge ekonomisine de önemli katkılarda bulunuyor.Kabataş Belediyesi’nin desteğiyle kurulan bu atölye, kadınlara mesleki beceriler kazandırırken, aile bütçelerine katkı sağlayarak ekonomik bağımsızlıklarını güçlendiriyor. Kabataş Belediye Başkanı Bülent Güney, çanta atölyesinin, Karadeniz'in kendi ‘Vakko’su olma yolunda ilerlediğini belirterek, bu tür projelerin bölge ekonomisine büyük katkı sunduğunu ifade etti.

Önemli Ziyaretler Gerçekleşti

Atölyeye dün Kabataş Belediye Başkanı Bülent Güney, Karadeniz Kadın Kooperatifi Birliği Başkanı Bahar Kastan, Çamaş Kadın Kooperatifi Başkanı Sebile Gelmez, Kabataş Kadın Kooperatifi Başkanı Ferda Aydın ve Kabataş Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı Nejla Duru’dan oluşan bir heyet ziyarette bulundu. Üretim sürecini yerinde inceleyen heyet, kadınlardan bilgi aldı.

Bölgesel Kalkınmaya Destek

Kadın kooperatiflerinin kadınların ekonomik hayata katılımını artırması ve bölgesel kalkınmayı desteklemesi açısından önemli bir örnek teşkil eden bu atölye, ürettiği çantalarla sadece yerel değil, ulusal pazarda da yer buluyor. Atölyede çalışan kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Bu tür projeler, kadınların üretime katılımını artırarak bölgeye ekonomik anlamda güç kazandırıyor.

BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : Çanta, Atölyesi, Kadınlara, Destek, Sağlıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler