HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Ekim 2024 Pazartesi Saat: 10:13

21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü, gazeteciliğin önemini vurgulamak ve gazetecilerin katkılarını anmak amacıyla kutlanıyor. İlk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval’in 21 Ekim 1860 tarihinde yayımlanmasıyla anılmaktadır.
21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ

Her yıl 21 Ekim’de, gazetecilik mesleğine gönül vermiş emektar gazeteciler ve tüm basın mensupları, büyük bir coşku ve heyecanla Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor. Bu anlamlı gün, gazeteciliğin önemini vurgulamak, bağımsız ve tarafsız haberciliği teşvik etmek amacıyla pek çok etkinlik ve kutlamayla anılıyor. Gazeteciler ve okuyucular için bir dayanışma günü olan 21 Ekim, aynı zamanda basın özgürlüğünün ve mesleki etik kurallarının hatırlatıldığı bir tarih olarak dikkat çekiyor.

Dünya Gazeteciler Günü Nedir?

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü, Türkiye'nin ilk özel gazetesi olan Tercüman-ı Ahval’in 21 Ekim 1860 tarihinde yayımlanmasına dayanıyor. Şinasi ve Agâh Efendi tarafından çıkarılan bu gazete, dönemin ilk bağımsız ve sivil gazetesi olma özelliğini taşıyor. Bu tarihi adım, Türkiye’de basın hayatının gelişmesi ve gazeteciliğin bir meslek olarak kabul edilmesi açısından dönüm noktası sayılıyor. Bu nedenle her yıl 21 Ekim’de gazeteciler, mesleklerinin topluma olan katkısını kutlamak ve hatırlatmak amacıyla bir araya geliyorlar.

Mehmet Emin Danış




Anahtar Kelimeler : 21, EKİM, DÜNYA, GAZETECİLER, GÜNÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler