HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Ekim 2024 Pazartesi Saat: 11:56

Casusluk suçuna ağır ceza geliyor

AK Parti tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan düzenleme ile Türk Ceza Kanunu'na yeni suç tanımı eklenecek.
Casusluk suçuna ağır ceza geliyor

AK Parti, casusluk suçlarıyla etkin bir mücadele sağlamak amacıyla yeni bir kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sundu. Teklif, Türk Ceza Kanunu’nda "Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk" bölümünde önemli değişiklikler öngörüyor.

Düzenlemeye göre, yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları doğrultusunda suç işleyen kişiler için yeni bir suç tanımı getirilecek. Bu kapsamda, casusların devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları aleyhine işledikleri suçlar daha ağır bir şekilde cezalandırılacak.

Teklifte belirtilen yeni maddelere göre, başka bir devlet için suç işleyen casuslar, işledikleri suçların cezasına ek olarak 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek. Eğer suç, savaş durumu veya devletin savaş hazırlıklarını tehdit eden bir durumda işlenirse ceza, 8 yıldan 12 yıla kadar çıkacak.

Dahası, milli güvenlik açısından stratejik öneme sahip kurum ve kuruluşlarda görev yapanların casusluk suçunu işlemesi halinde, ceza bir kat daha artırılarak 24 yıla kadar hapis cezası ile karşılaşmaları mümkün hale gelecek.

Duygu Baş Kurucu




Anahtar Kelimeler : Casusluk, suçuna, ağır, ceza, geliyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler