HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Ekim 2024 Salı Saat: 15:51

Rektör Baş, TRT Trabzon Radyosu’na Konuk Oldu

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, TRT Trabzon Radyosu “Hayatın İçinden” programının canlı yayın konuğu oldu.
Rektör Baş, TRT Trabzon Radyosu’na Konuk Oldu

Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, TRT Trabzon spikerleri Serpil Aydemir ve Rıza Kaan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. Rektör Baş, Ordu Üniversitesinin gelişimi, öğrenci profili ve öğrencilere sağlanan imkanlar, akademik kadro ve bilimsel alt yapı, Ordu Üniversitesinin ulusal ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarındaki sıralaması ve gelecekteki vizyonu gibi pek çok konuda bilgi verdi.

Gerçekleştirilen söyleşide Rektör Baş, Ordu Üniversitesinin geleceğin üniversitesi olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade ederek küresel ölçekteki eğitim standartlarını yakalama ve uluslararası alanda daha fazla tanınan bir eğitim kurumu olma yolundaki çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Akreditasyon süreci, Erasmus iş birlikleri, akademik kadro yapısı, öğrencilere sağlanan olanaklar, bilimsel çalışmalar ve uluslararası tanınırlık hakkındaki soruları yanıtlayan Rektör Baş, Ordu Üniversitesinin gelecekteki vizyonundan bahsetti. Rektör Baş, “Ordu Üniversitesi olarak en temel hedeflerimizden biri yerelden ulusala, ulusaldan küresel düzleme geçecek çalışmalarımızın sayısını ve niteliğini her geçen dönem artırarak adından söz edilir bir üniversite olmaktır. Kurulduğu günden bu yana bilgi alt yapısı ve bilimsel faaliyetleriyle, sadece akademik arenada değil, aynı zamanda bölgesel kalkınmada da önemli bir rol üstlenmiş olan Üniversitemiz, bu misyonunu her geçen gün daha da güçlendirmektedir. Ordu Üniversitesi, bilimsel araştırma projeleri, uzman akademik kadrosu, zengin sosyal, kültürel ve fiziki olanaklarıyla öğrencilerine güçlü bir akademik destek sunmaktadır. İl ve bölge nezdindeki saygınlığı ve topluma sağladığı katkılar, Üniversitemizin sadece bir eğitim kurumu olmanın ötesine geçerek bölgesel kalkınmanın lokomotifi haline gelmesini sağlamıştır. Günümüz dünyasında hızla yaşanan gelişmelere uyum sağlamak ve bu değişim sürecinde öncü bir rol üstlenmek, Üniversitemizin en büyük hedeflerinden biridir. Kurumsal olarak, bilgiye dayalı sistemlerle donatılmış bir toplum oluşturma çabası içerisindeyiz. Bu hedef doğrultusunda, bilimsel çalışmalarımızın niteliğini ve çeşitliliğini artırarak, eğitim-öğretim faaliyetlerimizin kalitesini her dönem daha da yükseltmekte kararlıyız. Öğrencilerimizi, bilimin ışığında, eleştirel düşünceye dayalı, yaratıcı ve çözüm odaklı bireyler olarak geleceğe hazırlamayı sürdüreceğiz. Böylece hem bölgesel hem de ulusal kalkınmaya önemli katkılar sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Canlı yayın sonrasında, TRT Trabzon spikerleri Serpil Aydemir ve Rıza Kaan Yıldırım tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirildi. 

MUZAFFER ŞENSOY




Anahtar Kelimeler : Rektör, Baş, TRT, Trabzon, Radyosu’na, Konuk, Oldu

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler