HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 17:16

Gıda sahteciliğinde sınır tanımamışlar

Hile yapan şirketlerin gıdada oynadığı oyunlar halkın sağlığını tehlikeye atıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği konusunda tartışmaları alevlendirecek son listeyi yayımladı.
Gıda sahteciliğinde sınır tanımamışlar

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son raporlarına göre, sağlığı tehlikeye düşüren ve taklit-tağşiş yapılan gıda ürünlerinde çarpıcı tespitler yapıldı. Et ürünlerinde dana eti yerine tek tırnaklı hayvan etlerinin (at, eşek, katır gibi) kullanılması, özellikle tüketiciyi şaşkınlığa uğratan detaylar arasında yer alıyor. İzmir köfte, pide iç harcı gibi ürünlerde de bu tür hilelerin yapıldığı belirlendi.

Ayrıca, taklit ve tağşiş yapılan gıdalarda zeytinyağında tohum yağlarının karıştırılması, tam yağlı kaşar peynirlerinde yağ oranının düşük olması gibi uygulamalar da dikkat çekti. Özellikle çiğ dana etinde tek tırnaklı hayvan etlerine rastlanması ve kasap köftelerinde kanatlı et kullanılması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Bu durum, tüketicilerin sağlık açısından büyük risk taşıyan sahte gıdalardan korunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlar, denetimlerini sıklaştırarak, piyasaya sunulan gıdaların güvenilirliğini sağlama çabalarını artırmış durumda.

Duygu Baş Kurucu




Anahtar Kelimeler : Gıda, sahteciliğinde, sınır, tanımamışlar

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler