HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Ekim 2024 Perşembe Saat: 14:07

Konteyner Önüne Park, Hizmeti Engelliyor

Son dönemde şehir merkezlerinde artan nüfus ve buna bağlı olarak yükselen araç sayısı, birçok farklı sorunu da beraberinde getiriyor.
Konteyner Önüne Park, Hizmeti Engelliyor

Son dönemde şehir merkezlerinde artan nüfus ve buna bağlı olarak yükselen araç sayısı, birçok farklı sorunu da beraberinde getiriyor. Bu sorunlardan biri de çöp konteynerlerinin bulunduğu alanlara uygunsuz şekilde park edilen araçlar. Bu tür park etmeler, belediye ekiplerinin düzenli olarak çöp toplama hizmetini aksatmasına neden olurken, hem çevre temizliği açısından hem de halk sağlığı için ciddi sorunlar oluşturuyor.

BELEDİYE EKİPLERİ ZORLANIYOR

Belediye temizlik ekipleri, her gün sabah akşam şehirdeki yer altı çöp konteynerlerini boşaltmak için sahaya çıkıyor. Ancak bazı sürücülerin konteynerlerin hemen önüne dubaları da ezerek çok yakınlarına park etmesi, bu ekiplerin işlerini yapmasını imkansız hale getiriyor. Özellikle dar sokaklarda konteyner önlerine park edilen araçlar, temizlik araçlarının bölgeye erişimini zorlaştırıyor, hatta bazı durumlarda tamamen engelliyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, bu durumun günlük işlerini oldukça zorlaştırdığını belirterek, “Bazı günler uygunsuz parklanmalar yüzünden sokaklara giremiyoruz. Çöplerin alınması gereken noktalar var, ama park edilen araçlar yüzünden çöpleri alamıyoruz. Bu sadece bir günlük sorun değil; aynı sokaklarda sürekli bu problemle karşılaşıyoruz. Bu sorunlar devam ettiği sürece uygunsuz park eden araçları çektireceğiz." dedi.  

VATANDAŞLAR DA ŞİKAYETÇİ

Konteynerlerin boşaltılamaması sadece temizlik ekiplerinin değil, mahalle sakinlerinin de tepkisine neden oluyor. Çöplerin zamanında alınmaması, özellikle sıcak havalarda kötü kokulara, haşere sorunlarına ve hijyenik olmayan koşullara yol açıyor. Apartman sakinleri çoğu zaman aynı manzara ile karşılaştıklarını ifade ederek, “Konteynerlerden çöp alınacağı zaman dubalar olmasına rağmen bazı sürücüler park ediyor çöp aracı maalesef konteyneri boşaltamıyor. Araç sürücüleri bu konuda duyarlı olması lazım." diye konuştular.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Konteyner, Önüne, Park, Hizmeti, Engelliyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler