HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Ekim 2024 Perşembe Saat: 16:26

Zigana Kış Sporları Merkezi Yeni Sezona Hazır

Doğu Karadeniz’in önemli kış turizmi destinasyonlarından biri olan Zigana Kış Sporları ve Turizm Merkezi, bu yıl karın önceki yıllara göre daha erken yağmasıyla sezon hazırlıklarını tamamladı.
Zigana Kış Sporları Merkezi Yeni Sezona Hazır

İki Farklı Pist ile Kayak Keyfi  

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan ve 1991 yılında kış sporları turizm merkezi ilan edilen Zigana, Trabzon Havalimanı’na 60 kilometre, Gümüşhane şehir merkezine ise 40 kilometre mesafede bulunuyor. Kayak sezonunun aralık ayında başlayıp mart sonuna kadar sürdüğü Zigana’da, amatör ve profesyonel kayakçılara hizmet veren 800 ve 600 metre uzunluğunda iki pist yer alıyor. Tesiste ayrıca, saatte 750 kişi taşıma kapasitesine sahip 850 metre uzunluğundaki teleski ve saatte 300 kişilik kapasiteli babylift de spor tutkunlarının kullanımına sunuluyor.

Zigana'nın Eşsiz Doğasında Konaklama ve Doğa Sporları  

Zigana Kış Sporları Merkezi, sadece kayakçılara değil, doğa tutkunu misafirlere de hizmet veriyor. Kar motoru ve ATV ile Zigana Dağı'nı keşfetme imkanı sunan tesis, ziyaretçilerine dağın eşsiz manzarası eşliğinde doğa gezisi yapma fırsatı tanıyor. Ayrıca merkez, misafirlerine Zigana coğrafyasının muhteşem doğasında konaklama imkanı sunuyor.

"Hazırlıklar Tamam, Sadece Kar Seviyesini Bekliyoruz"  

Zigana Gümüşkayak Tesisleri İşletme Müdürü Abdullah Eroğlu, kar yağışının bu yıl önceki sezonlara kıyasla daha erken ve yoğun olduğunu belirtti. Yeni sezona dair beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden Eroğlu, "Her taraf beyaza büründü, tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Sadece kar seviyesinin biraz daha artmasını bekliyoruz" dedi. 

Eroğlu, yeni sezona güçlü bir başlangıç yapmayı umduklarını ve kar seviyesinin yeterli düzeye ulaşması halinde sezonu erken açabileceklerini sözlerine ekledi. Yerli ve yabancı turistlerin Zigana’ya gelmeye başladığını belirten Eroğlu, özellikle kar motoru ve ATV ile yapılan doğa turlarına olan ilginin arttığını vurguladı.      AA




Anahtar Kelimeler : Zigana, Kış, Sporları, Merkezi, Yeni, Sezona, Hazır

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler