HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Ekim 2024 Perşembe Saat: 16:29

Fatsa'da Öğrencilere Afet Bilinci Eğitimi

Fatsa Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, olası afet durumlarına karşı bilinç oluşturmak amacıyla kapsamlı bir "Afet Farkındalık Eğitimi" verildi.
Fatsa'da Öğrencilere Afet Bilinci Eğitimi

Öğrenciler Afetlere Karşı Bilinçlendirildi  

Eğitimde, afet öncesi, sırası ve sonrasına yönelik alınması gereken önlemler ve yapılması gerekenler detaylı şekilde ele alındı. Afet risklerini azaltmak ve hazırlıklı olmanın önemini vurgulayan eğitmenler, öğrencilere afetlere karşı alabilecekleri önlemleri anlattı. Afet öncesi hazırlıklar, afet anında doğru hareket biçimleri ve afet sonrasında yapılacak çalışmaların önemi üzerinde duruldu. Eğitim, afetlerde zarar görmemek ya da en az zararla kurtulmak için hayati bilgilere odaklandı.

Doğru Tedbirler Hayat Kurtarır  

Eğitmenler, afetlere karşı alınacak tedbirlerin yaşamsal önem taşıdığını belirterek, öğrencilere bu bilgileri günlük hayatlarına entegre etmeleri gerektiğini hatırlattı. Özellikle afet anında yapılması gereken doğru davranış biçimlerinin hayat kurtarıcı olabileceği vurgulandı.

Depreme Karşı "Çök-Kapan-Tutun" Tatbikatı  

Eğitimin sonunda, öğrencilerle birlikte deprem anında yapılması gereken "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat, deprem anında doğru reflekslerin nasıl sergilenmesi gerektiğini göstermek amacıyla yapıldı. Bu tür tatbikatların, afet durumunda hayatta kalma şansını artırdığı vurgulandı.

BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : Fatsa'da, Öğrencilere, Afet, Bilinci, Eğitimi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler