HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Ekim 2024 Cumartesi Saat: 13:57

“Cumhuriyet, En Büyük Mirasımızdır”

Ordu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı yayınladı.
“Cumhuriyet, En Büyük Mirasımızdır”

Rektör Baş, 101’inci yaşına ulaşan Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet, milletimizin hür iradesine olan inancına ve vatan topraklarının bölünemeyeceğine dair yazılmış bir destan, ulusumuza bırakılmış en büyük mirastır. Vermiş olduğu kurtuluş mücadelesi ile tarih sayfalarına adını altın harflerle yazdıran yüce Türk milleti, bağımsızlığı söz konusu olduğunda aynı inanç ve kararlılıkla hareket edebilecek güç ve bilince sahiptir.

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltme kararlılığıyla, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu vatan topraklarının bütünlüğünü korumak; vatanına, milletine ve bayrağına bağlı, milli ve manevi değerlerini benimseyen, üretken ve nitelikli nesiller yetiştirerek ülkemizin geleceğe emin adımlarla ilerlemesine katkı sağlamak, her birimizin en önemli sorumluluklardan biridir. Eğitim kurumları olarak bizler de bu sorumluluğun bilinciyle, bilimin rehberliğinde ülke kalkınmasına katkı sağlamaya ve bu gurur verici mirası omuzlarımızda yükselterek daima ileriye taşımaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Onlardan devraldığımız bu kutsal mirası daima ileriye taşıyacağımıza olan inancımızla, Cumhuriyet Bayramımızın 101’inci yılını kutluyorum.

BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : “Cumhuriyet, En, Büyük, Mirasımızdır”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler