- 16:51 Icardi gözaltına mı alındı?
- 16:45 Ordu’nun Eşsiz Güzellikleri ve Lezzetleri Tanıtılıyor
- 16:35 Bertuğ Yıldırım Milli Takımda
- 15:25 Kavraz'da Yol Reglaj Çalışmaları Sürüyor
- 15:22 Gıda İthalat Faturası 2 Trilyon Doları Aşacak
- 15:19 Doğu Karadeniz'den Rekor Artış
- 15:16 Türkiye'den sosyal medya platformu X'e ceza
- 15:14 Kayıp İki Kız Çocuğu Bulundu
- 15:12 En çok satılan ütü markası bazı modellerini geri çağırdı
- 15:08 Giresun'da kahverengi kokarca ile mücadele sürüyor
- 15:12 ATM Önünde Silahlı Saldırı
- 14:45 Yeni Destekleme Modeli Üreticilere Anlatılıyor
- 14:35 Ürünlerinizi Sigorta Yaptırmayı Unutmayın
- 14:40 4 milyar 430 milyon ders kitabı ücretsiz dağıtıldı
- 14:31 Milli karateciler, Dünya Kupası'nda mücadele edecek
Fındık Fiyatı
“ETKİ AJANLIĞI YASASI YENİDEN GÜNDEME GELMEMELİ”
Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, baskı yasası olarak nitelediği “Eki ajanlığı” yasa tasarısının tepkiler sonucu geri çekilmesinin olumlu ancak yeterli olmadığını vurgulayarak, “TBMM Genel Kuruluna bu hafta getirilmesi beklenen Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 16. maddesine, Türk Ceza Kanunu (TCK)’de yapılacak değişiklikle “devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk” bölümüne, “Devlet güvenliği veya iç ve dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda suç işleyenler hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilmesi” eklenmesi planlanıyordu. Ancak tepkiler sonucu yasa taslağı geri çekildi.” dedi.
Tehlike bitmedi
Uzun, AKP iktidarın daha önceki uygulamalarına da değinerek, “İktidarın anti demokratik uygulamaları yetmezmiş gibi, yargıyı tek adama bağlayarak, TMY’yi OHAL’i yasa ve Anayasa’yı tanımazlığı, keyfi yönetimiyle baskısını sürdü. İktidar, kendi eseri olan bu büyük sorunları çözmek yerine halkın bu sorunlar üstünden ortaya çıkan tepkilerini önlemek için yeni “suç” ve “cezalar” oluşturmaya başladı. Halk tamamen susturulmak isteniyordu. Yapılan açıklamalarda yasa taslağını geri çekmenin geçici olduğu, muhalefetin önerilerinin beklendiği belirtilmektedir. Yani tehlike geçmiş değil. Yasa taslağı her an TBMM’ye geri getirilebilir.” dedi.
Sadece medya değil herkes tehdit altında!
Uzun, geri çekilen yasa taslağının toplumun her kesimini tehdit ettiğini belirterek, “Etki ajanlığı” düzenlemesi sadece gazetecileri, muhalefet partilerini, onların sözcülerini tehdit etmiyor. Sosyal medyada, sokak röportajlarında iktidarın politikalarını eleştiren herkes “etki ajanlığı” ile suçlanması tehdidi altında olacaktır. Bu yüzden yasanın geri çekilmesi yanılgıya neden olmamalı. Yasa taslağının yeniden geri gelmemesi için mücadeleye devam edilmelidir. Bunun yolu da birleşerek mücadeledir.” dedi.