- 17:48 Çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi
- 17:45 50 ton su ürününe el konuldu
- 17:41 Aç kalan 2 kurt köyde yiyecek aradı
- 17:42 MHP KAÇEP’TEN TSD’YE ZİYARET
- 17:35 Yasa dışı bahis operasyonunda 16 zanlı yakalandı
- 17:18 SEVENLERİNİ YASA BOĞDU
- 17:19 TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan Tepki
- 17:08 Başkan Güler, Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 17:02 Çatalpınar'da Tefecilik Operasyonu
- 16:44 Fatsalı Temizlik Görevlisinden Şiirle Büyüleyen Başarı
- 16:28 Engelsiz Kafe’de 1. Yıl Kutlaması
- 16:18 Engelliler Günü Ordu’da Kutlandı
- 16:16 Fatsa OSB’de Kanser Taramaları Başladı
- 16:13 Fatsa Uzay ve Astronomi Atölyesi Büyük İlgi Gördü
- 13:47 Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi
Fındık Fiyatı
Fatsa'ya 100 Kumbara ve 12 Mobil Atık Merkezi
Atıkların kaynağında ayrıştırılması ile birlikte atık miktarının azaltılması, kaynakları israf ederek kullanılmasını önlemek amacıyla çalışmalarını sürdüren Fatsa Belediyesi 12 Mobil Atık Getirme Merkezi olmak üzere 100 Adet Mavi Geri Dönüşüm Kumbarasını daha dağıtıma çıkardı.
MAVİ KUMBARALAR HER YERDE
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli ilçeninin hemen hemen her noktasında, vatandaşların kolayca ulaşabileceği alanlara Mavi Geri Dönüşüm Kumbaralarını yerleştirerek kaynakta ayırmaya teşvik etmek istediklerini belirtti.
"ATIKLARI KAYNAKTA AYIRMA SON DERECE ÖNEMLİ"
Atıkları evlerimizde, işyerlerimizde ayırma yaparken en çok dikkat edilecek husus mutfak atıklarını karıştırmamaya özen göstermek gerekiyor diyen Derya Özcan Ateşli, "Ayrıca kaynakta ayırma Evsel atıklarımızın maliyetlerinin optimizasyonu için de son derece önem arz etmektedir. Doğru bir şekilde yönetilen atıklar, doğal kaynakların korunmasına yardımcı olur. Geri dönüşüm ve enerji geri kazanımı, kaynakların verimli kullanılmasını sağlar. Ayrıca, sağlıklı bir çevre için önemlidir. Kontrol altına alınmayan atıklar, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyebilir." dedi.
"SIFIR ATIK BELEDİYEMİZİN EN ÖNCELİKLİ HEDEFLERİNDENDİR"
Atık yönetiminin çevre koruma ve sürdürülebilirlik için vazgeçilmez bir adım olduğunu ifade eden Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, "Kaynağı yerinde ayırma süreçleri, geri dönüşümün faydaları ve atık azaltma stratejileri, toplumun atık üretimini kontrol altına almasına ve doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanılmasına yardımcı olur. Her bireyin ve kuruluşun sorumluluk alması ve atık yönetimine, geri kazanıma katkı sağlaması, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için önemli olduğu gibi her birimizin Vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Çevre Kirliliğinin önlenmesinin en etkili çözümü olan Sıfır Atık Belediyemizin en öncelikli hedeflerindendir. Dağıtımı yapılan mavi kumbaralara, her türlü ambalaj, kağıt, plastik, metal vb. atık ürünler ayrı, karışık ve temiz bir şekilde Geri dönüştürülmek üzere geleceğimize katma değer katabiliriz. Haydi Fatsa Sıfır Atık la Küresel ısınmaya meydan okuyalım." şeklinde konuştu.