Lütfen Bir Tarih Seçiniz
- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
21 Kasım 2024 Perşembe
Fındık Fiyatı
Fındık Fiyatı
21 Kasım 2024 Perşembe Saat: 14:31
Büyükşehir ve Dünya Bankası İş Birliğiyle Tarıma Destek
Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi Kapsamında Üreticilere Gebe Düve Dağıtımı Yapıldı
Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULIP) Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında üreticilere Gebe Düve dağıtımı yapıldı.
Fatsa Mezbaha ve Hayvan Pazarında gerçekleştirilen programa Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı Ethem Kibar, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Orman İşletme Müdürü Ömer Akça, Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu ve üreticiler hazır bulundu.
Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULIP) Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında, Bolaman Irmağı ve kollarına sınır olan 12 ilçemiz ve 242 mahallemizde tarımsal ve hayvansal üretimi artırmak, üretici gelirlerini yükseltmek ve ürün çeşitliliği sağlamak amacıyla çeşitli hibe faaliyetleri yürütülüyor.
İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Herkes doğduğu yerde doysun diye ilimizde tarımsal üretimi artırma noktasında çalışmalar geçekleştiriyoruz, projeler uyguluyoruz.” diyerek başladığı konuşmasında, “Bu projelerden bir tanesi de Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesidir. Ben öncelikli olarak bu projenin ilimizde uygulanmasında emeği geçen geçmiş dönem Valilerimiz, siyasilerimiz ve şu an aramızda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok büyük emeği bulunuyor. Çok önemli olan bu projenin ilimizde uygulanmasından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Küçükbaş hayvan alımını da proje kapsamında gerçekleştirdiklerini söyleyen Yılmaz, “1.250 tane küçükbaş hayvanı, 25 üreticimize 50’şer tane, 3’er tane de koç vereceğiz. 75 tane de koç olmak üzere 1.325 küçükbaş hayvanın dağıtımı devam ediyor. Projenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz yıl İl Müdürlüğümüzce 36 adet gebe düve ile 300 adet koyun ve 18 adet koç dağıtılmıştı. Bugün de Süt Sığırcılığının Geliştirilmesi faaliyeti kapsamında %70 hibe destekli olarak, 20 üreticimize 60 adet Gebe Simental Düve dağıtımı yapılacak. Ayrıca, 1.250 adet koyun ve 75 adet Koç’un da dağıtımına başladık. Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında toplamda; İl Müdürlüğümüz tarafından bugüne kadar 96 adet gebe düve ve 1.643 adet küçükbaşın dağıtımını gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.
Proje kapsamında tarım teşkilatı olarak 15 farklı konuda proje yürüttüklerini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Fındık Bahçelerinde İyi Tarım ve Cep Teras Uygulamaları, Örtü Altı Yetiştiriciliği, Modern Kivi Yetiştiriciliği, Mantar Yetiştiriciliği, Süt Sığırcılığı, Koyun Yetiştiriciliği, Serbest Sistem Organik Yumurta tavukçuluğu, Mera Islah ve Amenajman Çalışmaları, Arı Hastalık ve Zararlılarıyla Mücadele v.b. 15 farklı konuda hibe desteği uygulanmaktadır. Önümüzdeki yıllarda Fındık Hasat Filesi gibi vatandaşlarımızın yoğun talep gösterdiği konuların da projeye dahil edilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Proje kapsamında Ordu ilinde İl Müdürlüğümüzce uygulanacak tarım projelerine ayrılan kamu kaynağı yaklaşık 5,3 Milyon Euro (200 Milyon TL) dir. Bu zamana kadar yaklaşık 1,2 Milyon Euro (45 Milyon TL)’luk kamu kaynağı kullanılmıştır. 2027 yılı sonuna kadar Yaklaşık 4,1 Milyon Euro (155 Milyon TL)’luk kamu kaynağının daha kullanılması planlanmaktadır” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise konuşmasında, “Bugün en mutlu günlerden birini yaşıyoruz. Dünya Bankası projesi bu. Dünya Bankası ile yaptığımız çalışmalarda üç tane büyük vadimiz var. Başta Bolaman’a ağırlık verdik. Bolaman, Melet ve Ünye ilçesinde Cevizdere Vadisi. Bu proje Bolaman’ı harikulade şekilde ihya etmek üzere yapılan bir projedir. Simentaller bu bölgeye en uygun besi ve süt konusunda önemli bir hayvan. Biz de büyükşehir belediyesi olarak koyun, manda, koç dağıttık. Jarsey inekleri ile beraber kaz ve hindi dağıtımında bulunduk ve bölgenin tarım kalkınması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından, kura çekimi yapılarak, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol üyeleri tarafından üreticilere Gebe Düve dağıtımı gerçekleştirildi.
HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler :
Büyükşehir, ve, Dünya, Bankası, İş, Birliğiyle, Tarıma, Destek
Haber Yorumları ( 0 Adet)
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?