- 12:02 Aranan 14 Şahıs Yakalandı
- 11:59 7 Şüpheli Tutuklandı
- 11:58 2 araç çıkan yangında hasar gördü
- 11:56 2 Bin 017 Sürücüye İşlem Yapıldı
- 11:49 Ordu’nun Tescilli Lezzetiyle Tanıtımı Artıyor
- 11:47 Öğrencilere Siber Suçlar Eğitimi
- 11:44 Çaybaşı'na İş Makinesi Kazandırıldı
- 11:51 Ordu’da 600 Bot, 800 Mont Çocuklarla Buluşacak
- 11:39 2025 Yatırım Programına Alındı
- 11:24 Türkiye'de kasımda 153 bin 14 konut satıldı
- 11:22 Piyasada Zor Bulunan Ürünlere Kolaylıkla Ulaşıyorlar
- 11:08 Emekli aylığı açlık sınırının 8 bin lira altında kaldı
- 10:34 Fatsa Belediyespor'da Şok Ayrılık
- 10:27 AK Parti Fatsa Kadın Kolları 7. Olağan Kongresi Gerçekleşti
- 10:18 İdrar Kaçırma Tedavi Edilebilir Bir Sorundur
Fındık Fiyatı
"EK ZAM VE REFAH PAYI MUTLAKA VERİLMELİDİR!"
Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada; “TBMM’de yapılacak bütçe görüşmelerinin, yalnızca planlanan rakamlar üzerinden değil, aynı zamanda gerçekleşen rakamlar üzerinden değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede, memur ve emeklilere en azından kamu alacaklarına uygulanan %43,93 oranına eşit bir zam oranı belirlenmelidir” dedi.
Bu şekilde adalet sağlanmış olacaktır diyen Başkan Yılmaz, şu şekilde devam etti; “Ayrıca, ekonomik zorluklar içinde çalışanlarımızın yaşam standartlarının korunabilmesi adına atılması gereken birkaç önemli adım daha vardır: Kamu çalışanlarına, geçmiş dönemde yaşanan kayıpların telafisi için ek zam yapılmalıdır.
Kamu çalışanları ve emeklilerin alım gücünün yükseltilmesi için refah payı verilmelidir. TBMM’den beklentimiz, maaşları enflasyon karşısında sürekli eriyen kamu çalışanları için adaletin tecelli etmesi ve memur ve emeklilerimizin bütçelerinde oluşacak yükün hafifletilmesi yönünde karar almasıdır.
“MEMURLARIMIZIN HAKLARI İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”
TÜİK’in açıkladığı enflasyon memur maaşlarına artışı geçerse memurlara enflasyon farkı ödemesi yapılmaktadır. Son yıllarda sürekli memur maaşları enflasyonun altında kaldığı için enflasyon farkı ile aradaki makas kapatılmaktadır.
Enflasyon farkı bir zam değildir. Enflasyon farkı memurlara ve emeklilere sıfır zam verildiğinin tescilidir. Geçtiğimiz günlerde Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte %2,1 büyüdüğü açıklanmıştır. Türkiye ekonomisi son 17 çeyrektir aralıksız büyümektedir ama memurun ekonomisi sürekli küçülmekte, enflasyon farkı ödemesi, maaş zammı gibi yansıtılarak kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaktadır. Biz bu doğrultuda Türkiye Kamu-Sen olarak, kamu çalışanlarının yaşam standartlarının korunması ve iyileştirilmesi için memur ve emeklilere bütçeden hak ettikleri payın verilmesini istiyoruz.
Ekonomik zorlukların yoğun olarak hissedildiği bu dönemde hem ekonomik büyümenin tabana yayılması hem de memurlarımızın refah seviyesinin korunması adına kamu çalışanlarının özverili hizmetlerini sürdürebilmeleri ve ailelerinin geçimlerini sağlamaları için bu taleplerin karşılanması elzemdir.
Yüksek enflasyon ortamında kamu çalışanlarının maaşlarının hızla erimesi, yalnızca memurlarımızı değil, dolaylı olarak tüm toplumu olumsuz etkileyen bir durumdur. Biz, memurlarımızın hakkını savunmaya ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda, hükümetin taleplerimize olumlu yanıt vermesini ve kamu çalışanlarının yaşam standartlarının korunmasını bekliyoruz.
Türkiye Kamu-Sen olarak kamuda yalnızca memurlarımızın alamadığı bayram ikramiyesinin ödenmesi için yıllardır dile getirdiğimiz talebimizi bir kere daha yineliyoruz. Memurlar da devletin görevlisi olarak bu ödemeyi herkes kadar hak etmektedir.
Memurlarımıza bayram ikramiyesi ödenmesi, son derce insani ve eşitlik ilkesinin gerektirdiği haklı bir taleptir. Kamuda bayram ikramiyesi alamayan tek kesim olan memurlarımız, artık daha fazla ihmal edilmemeli, yok sayılmamalıdır. Hükümet 25 milyon memur ve memur ailesinin beklentilerini sevince dönüştürmelidir” diye konuştu.
Duygu Baş Kurucu