HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer Samsun Şoförlü Araç Kiralama
24 Aralık 2024 Salı Saat: 17:28

Kırsal Kalkınma İçin 15 Yeni Proje Hayata Geçiyor

Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin Bölgesel Yönlendirme Komitesi Toplantısı Yapıldı
Kırsal Kalkınma İçin 15 Yeni Proje Hayata Geçiyor

Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULIP) kapsamında Dünya Bankası kaynaklı olarak uygulanan Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin Bölgesel Yönlendirme Komitesi Toplantısı yapıldı.
Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan, DSİ Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Karayolları Samsun Bölge Müdür Yardımcısı Fatih Başpınar, Rehabilitasyon Projesi kapsamında yer alan ilçelerin belediye başkanları ile projede görev alan uzmanlar katıldı.
Toplantıda, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan, DSİ Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Karayolları Samsun Bölge Müdür Yardımcısı Fatih Başpınar, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz tarafından sunum yapılarak, proje kapsamında kurumlarınca bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili Vali Muammer Erol’a ve toplantıya katılanlara bilgilendirmede bulunuldu.
Süt Sığırcılığı ve Arıcılık Projeleri Devam Ediyor
Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan, “1 devam eden Entegre Mikrohazva Projesi, 4 devam eden Bolaman, Ilıca, Şahsene, Medrese   Mikrohavzaları Plan Yapımı ile 4 adet Mikrohavza Planları onaylanan Direkli, Gökçebayır, Eceli, Keş Mikrohavzaları Plan Yapımı ve Ilıca Sel Kontrol Projesi ise 2025 yılında tamamlanacak olup, gerçekleşme oranı %50’dir. Sel taşkın projelerinin ve mimari çizimlerin yapılması ise proje yazımı devam etmektedir. Kabataş Asartepesi Mesire alanı ihaleye katılan firma olmadığından ihale iptal edilmiştir. 421 adet faydalanıcıya süt sığırı, 44 adet faydalanıcıya ise süt koyunculuğu teslimatı yapılmıştır” dedi.
Örtü Altı Yetiştiriciliği ve Kivi Üretimi Destekleniyor
İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “2021-2027 yılları arasında  Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması, Modern Kivi Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması, Trabzon Hurması Üretiminin Yaygınlaştırılması, Mantar Üretiminin Yaygınlaştırılması, Fındık Bahçelerinde Cep Teras Uygulamalarının Yaygınlaştırılması, Fındık Bahçelerinde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması, Süt Sığırcılığının Geliştirilmesi, Koyun Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması, Serbest Sistem  Organik Yumurta  Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması, Kaz Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması, Arı Hastalık ve Zararlıları  ile  Mücadele Çalışmaları, Arı Ürünlerinin Çeşitlendirilmesi, Mera, Yayla, Islah ve Amenajman  Çalışması, Portatif Harman ve Fındık Kurutma İstasyonlarının Kurulması, Kırsalda Kadın İstihdamının Artırılması  olmak üzere 15 alt başlık  belirledik. 2025 yılında uygulanacak faaliyetler kapsamında ise Örtü Altı Yetiştiriciliğinde %30 çiftçi katkılı olarak 10 adet 240 metrekare sera kurulacak. Modern Kivi Yetiştiriciliğinde %30 çiftçi katkılı olarak   32 dekar kivi bahçesi tesis edilecek. Süt Sığırcılığının Geliştirilmesinde %30 çiftçi katkılı olarak   22 işletmeye 66 adet gebe Simental düve verilecek. Arıcılığın Geliştirilmesi ve Arı ürünlerinin Çeşitlendirilmesinde %30 çiftçi katkılı olarak   60 işletmeye 50’şer adet polen tuzağı altlıklı arılı kovan verilecek. Mera, Yayla, Islah ve Amenajman Çalışmalarında 40 adet su deposu, 160x3 adet sıvat,80 adet kaşınma ünitesi,40 adet gölgelik yapılacak ve 7 bin dekar alanda dron ile ilaçlı diri örtü temizliği yapılacak” diye konuştu.
Toplantıda, DSİ Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik ile Karayolları Samsun Bölge Müdür Yardımcısı Fatih Başpınar da sunum yaparak, proje kapsamında kurumlarınca bugüne kadar yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. DSİ Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, proje kapsamında Ordu’da 2 gölet ve 9 taşkın kontrol tesisi olmak üzere toplam 11 adet iş bulunduğunu ve DSİ bütçesinden yapılacağını söyledi.
Yapılan sunumların ardından Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin Bölgesel Yönlendirme Komitesi Toplantısı, toplantıya katılanların proje uygulamaları ile ilgili görüş, öneri, düşünce ve taleplerini dile getirmeleri ile son buldu.
MUZAFFER ŞENSOY




Anahtar Kelimeler : Kırsal, Kalkınma, İçin, 15, Yeni, Proje, Hayata, Geçiyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler