- 19:28 Fatsa'da Kahverengi Kokarca Mücadelesi İlk Etapta Başarıya Ulaştı
- 19:23 Fatsa'da Çocuklara Çevre Bilinci Eğitimi
- 19:18 Erken Teşhisle Görme Kaybını Önleyin
- 18:56 Güncel Fındık Fiyatları
- 19:10 Sahipsiz Köpekler Anne ve Kızını Yaraladı
- 18:47 Aile Hekimliğinde Yeni Dönem
- 18:37 Can Kaybı 5'e Yükseldi
- 18:30 Beylikdüzü'nden Miniklere Sıfır Atık Eğitimi
- 18:25 Trabzon'da Uçak Kazası Davası Düşürüldü
- 18:16 Ordu'ya Yatırım Müjdesi
- 18:11 Türkiye Halka Arzda Avrupa Birincisi
- 17:54 Ünye'de Otomobil Çarpıştı
- 17:53 Suriye'ye Gönüllü Geri Dönüşler Devam Ediyor
- 17:32 Edip Akbayram Yoğun Bakımda: İşte Son Durumu
- 17:38 Güncel Akaryakıt Fiyatları
Fındık Fiyatı
Fatsa Belediyesi Tekstil Atıklarını Geri Dönüşüme Kazandırıyor
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından organize edilen projede, atık tekstil ürünlerinin geri dönüşüme kazandırılması amacıyla önemli bir çalışma yürütülüyor. Müdürlüğün, ilçe genelinde yerleştirdiği 106 tekstil kumbarası aracılığıyla aylık ortalama 7 ton tekstil atığı toplandığı belirtiliyor. Bu sayede, 2024 yılı içerisinde toplamda 85 ton tekstil atığı geri dönüşüme kazandırıldı.
Toplanan atıklar, İstanbul’da bulunan WH İnternational Geri Dönüşüm Tesisi’ne gönderiliyor. Giyilebilir durumda olanlar gelişmemiş ülkelere yardım amaçlı gönderilirken, kullanılmaz durumdaki tekstil atıkları ise yalıtım ve dolgu malzemesi olarak değerlendiriliyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, projeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Belediye olarak mahallelerde ve okullarda verdiğimiz eğitimlerde sıfır atık, geri dönüşüm ve kaynakta ayrıştırma konularında bilinçlendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tekstil atıklarının da geri dönüşüm süreçlerindeki önemine dikkat çekiyoruz. Vatandaşlarımızdan evde kullanılmayacak durumda olan ya da artık işe yaramayan tekstil atıklarını kumbaralarımıza bırakmalarını istiyoruz. Bu atıklar geri dönüşüm tesislerinde işlenerek yalıtım malzemesi ya da araç koltukları için dolgu malzemesi olarak yeniden hayat buluyor."
Fatsa Belediyesi’nin bu örnek çalışması, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlarken aynı zamanda sosyal yardımlaşmaya da imkan tanıyor. Proje, geri dönüşüm ve sıfır atık konularında farkındalık yaratmaya devam ediyor.
Mehmet Göztepe