- 15:43 Bucak Mahallesi’nde Yangın Paniğe Yol Açtı
- 15:29 Kaymakam Işık ve Başkan Tavlı Ünye’deki Projeleri Görüştü
- 15:15 Tokgöz, Engelliler İçin Yapılacak Çalışmalara Destek Verdi
- 14:50 Hande Yener, Ordu’da Konser Verecek
- 14:37 Şehit Kerim Örtücü’nün Adı Parkta Yaşayacak
- 14:34 Ordu’da Proje ve Finansman Fırsatları Semineri
- 14:26 Siyasetçiler ve Vatandaşlar Mine Türkmen’i Uğurladı
- 14:08 Yangın Felaketine Rağmen Kayak Tepkisi
- 14:11 Ordu Valiliği'nden Otopark Hamlesi
- 13:42 Ünye’de Salep Yetiştiriciliği Eğitimi Gerçekleşecek
- 13:35 Çaybaşı’nda Gençler Halk Oyunları ile Buluşuyor
- 13:31 Çatalpınar Belediyesi’nden Kıran Mahallesi’nde Yol Bakım Hamlesi
- 13:19 EİB, Aydın’da İhracata Yön Veriyor
- 13:04 Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiğini Koruyor
- 12:50 Ambulans Hizmetleri Krizle Karşı Karşıya
Fındık Fiyatı
Ambulans Hizmetleri Krizle Karşı Karşıya
Yeni düzenlemeler, milyonlarca vatandaşın sağlık hizmetlerine erişimini tehlikeye sokarken, özel ambulansların yüzde 75’inin kapanma riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.
“Vatandaş Kendi Parasıyla Bile Ambulans Bulamayacak”
Ambulans Hizmetleri Derneği Başkanı Süleyman Ören, yeni yönetmeliğin özellikle taşrada yaşayan vatandaşlar için büyük mağduriyet yaratacağını söyledi. Ören, “Ambulansların yüzde 75’i kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu, sadece araçların devre dışı kalması değil, aynı zamanda 6 bin sağlık personelinin işsiz kalması anlamına geliyor. Taşrada vatandaşlar, kendi parasıyla dahi ambulans hizmetine ulaşamayacak” dedi.
Her Ambulansa Doktor Zorunluluğu Getirildi
Yönetmelik kapsamında her ambulans servisine doktor bulundurma zorunluluğu getirilmesi de büyük bir tartışma konusu oldu. Dernek Başkanı Ören, Türkiye’de ambulans servislerine 1000 doktor istihdam edilmesi gerektiğini, ancak mevcut durumda bu sayının imkânsız olduğunu vurguladı. “Ankara 112’de yalnızca 6 doktor var, İzmir’de ise bu sayı 2. Böyle bir insan kaynağı yokken bu karar hizmet maliyetlerini artıracak ve sürdürülebilirliği olumsuz etkileyecek” dedi.
Taşrada Büyük Mağduriyet Bekleniyor
Yeni düzenleme, taşrada ambulans hizmetlerinin büyük ölçüde durmasına yol açacak. Türkiye genelinde özel ambulansların yüzde 75’inin devre dışı kalmasıyla, hasta nakilleri ve acil sağlık hizmetleri ciddi aksaklıklarla karşı karşıya kalacak.
Basın Açıklaması ve Hukuki Süreç Başlatıldı
Ambulans Hizmetleri Derneği, Sağlık Bakanlığı önünde bir basın açıklaması düzenleyerek tepkilerini dile getirdi. Dernek Başkanı Süleyman Ören, yönetmeliğin kamu yararına aykırı olduğunu belirterek, “Danıştay’a başvurumuzu yaptık. Bu mücadele vatandaşlarımızın sağlık hakkını korumak için devam edecek” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanlığı'ndan Açıklama Bekleniyor
Kamuoyunda büyük tepki toplayan yönetmelikle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu. Ambulans Hizmetleri Derneği, yönetmeliğin geri çekilmesi için çağrıda bulunmaya devam ediyor.
ŞEYMA YILMAZ