- 13:47 Sivasspor'un Hükmen Mağlubiyet Riski
- 13:37 Şanlıtürk, ‘’ Süpekülasyon üretiyorlar’’
- 13:28 CHP ‘’Erken Seçim’’ mesaisi başladı
- 13:23 Yapay Zeka Destekli Erciyes Belgeseli NTV Ekranlarında
- 13:44 Gülyalı Belediyesi Karla Mücadeleye Hazır
- 13:06 VALİ EROL GÖLKÖY’DE OKULLARA ZİYARET
- 13:18 Ordu’da Karla Mücadelede Seferberlik
- 12:48 2024-2025 Eğitim Döneminde Alınacak Güvenlik Tedbirleri Belirlendi
- 12:45 "81 Çalıkuşu Ordu"
- 12:47 Ünye Belediyesi’nden Proje Yazma Eğitimine Büyük Destek
- 12:22 KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu: “Başkan Güler’in KKTC’de İmzası Var”
- 12:30 Deprem, Kalpleri de Sarsıyor
- 12:16 Sigara Bırakmak, Sağlıklı Bir Geleceğin Temelidir
- 11:58 ODÜ’den Türk Mirasını Geleceğe Taşıyan Proje
- 11:56 Ünye Belediyesi’nde Nebati Altun ve Civan İkinci Emekli Oldu
Fındık Fiyatı
Depremzedeler Meslekle Hayat Buldu
Güzellik Uzmanlığı ve Kuaförlük kurslarına katılarak zorlu süreci meslek edinerek aşan kadınlar, memleketlerine döndüklerinde bu yeni meslekleriyle hayata tutunmayı planlıyor.
Depremden Sonra Mesleğe Yöneldiler
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem, büyük yıkıma yol açtı. Malatya ve Hatay gibi illerde büyük hasarlar oluşurken, depremzedeler Ordu’ya yerleşmeye başladı. Bu süreçte, depremden etkilenen Beyza Demirtaş ve Mevlüde Yılmazer gibi kadınlar, ORMEK aracılığıyla meslek öğrenmeye karar verdiler.
Zorlu Günler Ortasında Bir ‘Aile’ Buldular
Ünye ilçesinde yaşamaya başlayan Demirtaş ve Yılmazer, acı dolu günlerin ardından ORMEK’e katılarak Güzellik Uzmanlığı ve Kuaförlük kurslarında eğitim aldı. Kendilerine yeni bir hayat kurmaya karar veren bu kadınlar, aldıkları eğitimlerle meslek sahibi oldular. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, bu süreçte hem yeni bir meslek öğrendiler hem de birbirlerine destek olmanın gücünü keşfettiler.
Yeni Hayatlarına Yeni Meslekle Başlamak İstiyorlar
Demirtaş ve Yılmazer, memleketlerine döndüklerinde aldıkları eğitimle yeni bir başlangıç yapmayı ve aile ekonomilerine katkı sağlamayı hedefliyorlar. Zorlu süreçleri meslek sahibi olarak aşan iki kadın, kursların kendilerine hayat verdiğini belirterek ORMEK’e ve eğitmenlerine teşekkür ettiler.
Beyza Demirtaş: “ORMEK Bize Aile Oldu”
Malatya’dan gelen 26 yaşındaki Beyza Demirtaş, depremin ardından yaşadığı zorlu süreci ORMEK’te meslek öğrenerek atlattığını söyledi. "Evimiz hasar gördü, Ünye'ye geldik ve burada ORMEK ile tanıştım. Güzellik Uzmanlığı ve Kuaförlük kurslarında kuaförlük mesleğini öğreniyorum. Malatya’ya döndüğümde bir mesleğim olacak. ORMEK bize bir aile oldu ve bu acılı süreci meslek sahibi olarak atlattım. Yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim," dedi.
Mevlüde Yılmazer: “Yeni Mesleğimle Geri Döneceğim”
Hatay’dan Ordu’ya gelen 43 yaşındaki Mevlüde Yılmazer, deprem sonrası yaşadığı travmayı meslek öğrenerek iyileştirmeye çalıştığını ifade etti. "Evimiz hasar gördü ve eşimle 4 çocuğumla Ünye’de kalıyoruz. Bu süreç zorlayıcıydı, ancak ORMEK sayesinde meslek öğrendim. Kırıkhan’a döndüğümde yeni mesleğimi yapacağım. Bu fırsatı sundukları için ORMEK’e ve tüm eğitmenlerime teşekkür ederim," diye konuştu.
ORMEK: Kadınlara Güç Veren Bir Fırsat
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı meslek kursları, hem bilgi hem de beceri kazandırmanın ötesinde, sosyal bir dayanışma ortamı yaratarak birçok kadına güç veriyor. Depremzedelere sunduğu eğitim fırsatlarıyla hem ekonomik hem de psikolojik iyileşmelerine katkı sağlayan ORMEK, kadınların hayata tutunmalarını sağlıyor.
Şeyma YILMAZ