- 15:23 Ordu’dan Bir Yıldız Daha
- 15:05 Ordu Nüfusu 2024’te Yüzde 6,6 Azaldı
- 14:46 Ordu’da Sağlık Kadrosu Güçleniyor
- 14:38 Giresun Belediyesi Karla Mücadelede Zamanla Yarıştı!
- 14:35 Ünye Devlet Hastanesi'nden Mesai Dışı Poliklinik Hizmeti
- 14:16 ''Ne Acımız Dindi Ne De Öfkemiz!''
- 13:47 Sivasspor'un Hükmen Mağlubiyet Riski
- 14:13 Akkuş'ta Çatı Katında Korkutan Yangın
- 13:37 Şanlıtürk, ‘’ Süpekülasyon üretiyorlar’’
- 13:28 CHP ‘’Erken Seçim’’ mesaisi başladı
- 13:23 Yapay Zeka Destekli Erciyes Belgeseli NTV Ekranlarında
- 13:44 Gülyalı Belediyesi Karla Mücadeleye Hazır
- 13:06 VALİ EROL GÖLKÖY’DE OKULLARA ZİYARET
- 13:18 Ordu’da Karla Mücadelede Seferberlik
- 12:48 2024-2025 Eğitim Döneminde Alınacak Güvenlik Tedbirleri Belirlendi
Fındık Fiyatı
Ordu’da Karla Mücadelede Seferberlik
![Ordu’da Karla Mücadelede Seferberlik](https://www.ordutribungazetesi.com/img/haber/ordu-da-karla-mucadelede-seferberlik_115.jpg)
Bazı ilçelerde kar kalınlığı 60 cm’ye kadar ulaşırken, Ordu Büyükşehir Belediyesi karla mücadele için geniş çaplı bir seferberlik başlattı. 324 araç ve iş makinesi, 615 personelle gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, 10 bin 668 kilometre yol ulaşıma açıldı.
Ordu'nun farklı ilçelerinde yoğun kar yağışının etkili olmasının ardından, Ordu Büyükşehir Belediyesi, yolların açık tutulabilmesi için tüm ekipman ve personelini bölgelere yönlendirdi. Belediye, kış sezonunun başlangıcıyla birlikte karla mücadele için hazırlıklarını tamamlayarak, kar yağışının yoğun olduğu 19 ilçede kar temizleme ve yol açma çalışmaları yürütmeye başladı. Ordu'da ortalama kar kalınlığı 41 cm'ye ulaşırken, bazı yüksek rakımlı ilçelerde ise bu oran 60 cm'yi geçti. Bu durum, bölgede eğitime bir gün ara verilmesine sebep oldu.
Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında önceliği hasta ve cenaze hizmetlerine verdi. 285 hasta ve 62 cenazeye zamanında müdahale edilerek, vatandaşların acil ihtiyaçları karşılandı. Ayrıca, karla mücadele ekibi, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılar yaparak, kar lastiği ve zincir kullanmayan sürücülere trafiğe çıkmamaları yönünde tavsiyelerde bulundu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, karla mücadele talepleri için vatandaşları 444 10 52 Çağrı Merkezi’ne, 0 (452) 233 25 54, 233 25 58 ve 233 25 59 numaralı telefonlara 7 gün 24 saat başvurmaya davet etti. Belediye, kar yağışının yoğun olduğu bölgelerdeki ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
Şeyma YILMAZ